Zagreb

Veći obol u ostvarivanju strateških interesa s Hrvatima izvan domovine

8. veljače 2024. u 8:44

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: fhs.unizg.hr

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske potpisali su Sporazum o suradnji temeljem kojeg će proširiti niz zajedničkih aktivnosti na polju znanstveno-stručnih istraživanja i visokog obrazovanja.

Hrvati će napraviti čudo u Africi

U okviru duhovnog koncerta „Srce za Ugandu“ koji je na Svijećnicu u splitskim Gripama okupio više od šest tisuća posjetitelja, za izgradnju nove misije u Ugandi prikupljeno je više od sto tisuća eura, priopćili su organizatori. Koncert je održan u organizaciji splitske Župe Prečistoga Srca Marijina–Gospe Fatimske. Uz kupnju ulaznice, građani su svoj doprinos dali […]

Fakultet hrvatskih studija tako će dati još veći obol u ostvarivanju strateških interesa Republike Hrvatske u povezivanju s Hrvatima izvan Republike Hrvatske. U ime spomenutih institucija potpisali su ga prof. dr. sc. Mario Grčević i državni tajnik Zvonko Milas.

Na sastanku su u ime Fakulteta hrvatskih studija prisustvovali: doc. dr. sc. Monika Komušanac, pročelnica Odsjeka za demografiju i hrvatsko iseljeništvo i doc. dr. sc. Wollfy Krašić, a u ime Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Ivanka Kunštić, načelnica Sektora za integraciju i statusna pitanja Hrvata izvan Republike Hrvatske, Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini, Dario Magdić, zamjenik državnog tajnika te dr. sc. Milan Bošnjak, savjetnik s posebnim položajem za pitanja hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu i vanjskih suradnik Fakulteta hrvatskih studija.