Do 30. ožujka 2022.

Javno savjetovanje o razvoju odnosa s Hrvatima izvan RH

10. ožujka 2022. u 0:00

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: PR

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske uputio je u javno savjetovanje Nacrt prijedloga Nacionalnog plana razvoja odnosa Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske do 2027. godine i Nacrt prijedloga Akcijskog plana za provedbu Nacionalnog plana razvoja odnosa Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske za od 2022. do 2024. godine.

Hrvatski jezik putem interneta trenutačno uče Hrvati iz 12 zemalja

Započeo je proljetni Hrvatski internetski tečaj HiT-1 koji zajednički provode Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska matica iseljenika i Sveučilišni računski centar Srce. Pohađa ga 23 polaznika iz 12 zemalja (Argentina, Bolivija, Čile, Francuska, Italija, Jamajka/Hrvatska, Nizozemska, Peru, SAD, Španjolska/Afrika, Venezuela, Vijetnam/Hrvatska). Ovaj 24. ciklus specifičan je po tome što je osim stipendija za petero polaznika koje […]

Nacionalni plan srednjoročni je akt strateškog planiranja od nacionalnog značaja kojim se pobliže određuje provedba strateških ciljeva NRS-a s ciljem unaprjeđenja javne politike u području odnosa Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske.

Svrha izrade Nacionalnog plana je pružiti podlogu za moderan, usustavljen, održiv i učinkovit razvoj odnosa Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske.

FOTOGALERIJA: Hrvatska zajednica u Australiji obilježila tri desetljeća međunarodnog priznanja RH

Hrvatska zajednica u Australiji organizirala je u Sydneyu 30. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i uspostave HRAU diplomatskih odnosa. Podršku svečanom obilježavanju dali su Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Australiji i Generalni konzulat RH u Sydneyu. Prisutnima su se obratili veleposlanica Betty Pavelich, generalni konzul Ivica Glasnović, kao i ministar u australskoj vladi Zdenko Matthew Seselja […]

Javno savjetovanje otvoreno je od 28. veljače 2022. do 30. ožujka 2022. godine i dostupno je na ovoj poveznici…