From baroque to modern

Nastup Petra Čulića i talijanskog kvarteta Guadagnini u Budimpešti

3. svibnja 2022. u 0:05

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Mađarskoj

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Mađarskoj u suradnji s Talijanskim kulturnim institutom u Budimpešti te Veleposlanstvom Talijanske Republike u Mađarskoj, organiziralo je talijansko-hrvatski koncert “From baroque to modern” na kojem su nastupili hrvatski gitarist Petar Čulić i talijanski kvartet “Guadagnini”.

U jednosatnom programu Petar Čulić izveo je kompozicije Ivana Padoveca i Luigija Lognanija te Stare splitske plesove. Quartetto Guadagnini odsvirao je gudački kvartet C. Debussyja, a zajedno u kvintetu izvedene su kompozicije A. Vivaldija i Luigija Boccherinija. Koncertni nastup hrvatskog gitariste ostvaren je potporom tvrtke GDI i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Mađarskoj

U prisutnosti dr. sc. Mladena Andrlića, veleposlanika Republike Hrvatske u Mađarskoj, Manuela Jacoangelija, veleposlanika Talijanske Republike i Gabriela La Poste, ravnatelja Talijanskog kulturnog instituta, koncertu je prisustvovao Zoltan Lorenczi, državni tajnik za međunarodne odnose Ministarstva ljudskih resursa Mađarske, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i trgovine Mađarske, tridesetak veleposlanika i diplomata akreditiranih u Mađarskoj, brojni Talijani, Hrvati i Mađari iz Budimpešte, javlja Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Mađarskoj.