Bruchsal

Pogledajte kako su Hrvati iz Njemačke iznenadili svog svećenika i čestitali mu rođendan

7. studenoga 2023. u 7:54

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Antonia Vasilj i D. R.

Don Ivo Nedić, voditelj Hrvatske katoličke misije Mittelbaden, proslavio je 26. listopada 2023. svoj 70. rođendan. Iako don Ivo inače ne slavi svoje rođendane, ovaj jubilarni ipak nije mogao proći „ispod radara“ i za to su zaslužni članovi četiriju misijskih pastoralnih vijeća: Karlsruhe, Gaggenau-Rastatt-Baden-Baden, Bruchsal i Pforzheim.

Cvjetnica u Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden

Slavljem Cvjetnice u nedjelju smo ušli u Veliki tjedan u kojemu kršćani ozbiljno i sabrano razmišljaju o posljednjim Kristovim danima. Taj blagdan spomen je na Isusov svečani ulazak u Jeruzalem u dane prije proslave Pashe, ali i na njegovu muku koja će ubrzo uslijediti. Tijekom Isusova ulaska u Jeruzalem narod mu je mahao palminim i […]

U tajnom dogovoru predsjednika vijeća pala je odluka da se don Ivu jednostavno iznenadi na kraju misnoga slavlja u crkvi sv. Pavla u Bruchsalu 5. studenoga.

Kako ih svećenik ne bi vidio i „prokužio“, vijećnici su se prije mise okupili iza crkve, a zatim su misno slavlje pratili iz sakristije. Nakon pročitanih obavijesti svi su vijećnici izišli iz „skrovišta“ i okružili iznenađenog don Ivu. Uime svih misijskih vijeća i članova Hrvatske katoličke misije.

Ovo su lica dobrote u Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden

I ove godine Hrvatska katolička misija Mittelbaden nastavila je pomagati školovanje siromašne djece u Africi, u projektu pod nazivom „Kumstva za Ganu“. Svi kumovi izdvajaju po 100 eura godišnje kako bi djeca i mladi mogli ići u školu… “Akcija je to kojom se posebno ističemo kao misija! Naime, uvijek bude humanitarnih akcija i prikupljanja novaca […]

Na ovoj poveznici pogledajte kako su Hrvati iznenadili svog svećenika i čestitali mu rođendan…