Za pomoć Amazoniji

U Bonnu održan dobrotvorni koncert Višeslava Jaklina

1. prosinca 2022. u 15:44

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Köln

U bazilici u Bonnu sinoć je održan koncert maestra Višeslava Jaklina, poznatog hrvatskog orguljaša. U jednosatnom programu na repertoaru su se našla djela Handela, Barbera, Debussya, Bacha te hrvatskog skladatelja Davora Bobića.

Krizma u HKM-u Köln

U subotu je 32-oje mladih iz Hrvatske katoličke misije Köln, koja pokriva i Bonn, Leverkusen, Bielstein te Bergheim, primilo sakrament svete potvrde. Svečano misno slavlje u Minoritenkirche predvodio je mons. Ilija Janjić (umirovljeni kotorski biskup), uz koncelebraciju voditelja misije fra Vuka Buljana i fra Denisa Šimunovića koji je dvije godine pripremao mlade za ovaj sakrament. […]

Na početku je sve prisutne pozdravio dekan dr. o Wolfgang Picken, nakon kojeg je govorio mons. Leonardo Steiner, novoimenovani kardinal i nadbiskup u Manausu u Brazilu, inače franjevac njemačkih korijena.

Riječ je dobio i fra Matthias Maier, voditelj misijske centrale i organizator dobrotvorne večeri za pomoć potrebitima s područja Amazonije u Brazilu, koji je u svom obraćanju pozdravio i predstavnike iz hrvatske katoličke misije Köln, predvođene voditeljem misije fra Vukom Buljanom.

HKM Köln

Nakon koncerta uslijedila je zakuska tijekom koje se pružila prigoda da predstavnici HKM-a Köln susretnu kardinala Steinera te ga ukratko upoznaju s djelovanjem misije, ali i od njega čuju o prilikama u Crkvi u Brazilu. Susreli su se i s franjevcima koji djeluju u misijskoj centrali u Bonnu te s hrvatskim orguljašem Višeslavom Jaklinom.

Hrvatska katolička misija Köln proslavila 60. rođendan

Hrvatska katolička misija Köln, koja pokriva područje Bergheima, Bielsteina, Bonna, Leverkusena i Kölna, jučer je proslavila svoj 60. rođendan. Kako piše na misijskim internetskim stranicama, za njih je ovo veliki događaj koji nisu mogli dostojno obilježiti zbog koronavirusa. “Cijela 2020. godina bila je nekako usmjerena prema spomenutoj obljetnici koju smo započeli 10. veljače na blagdan […]

Ovaj događaj organizirala je franjevačka misijska središnjica Franziskaner Helfen.