Montville

Američki Hrvati na tradicionalnom pikniku u New Jerseyju pripremili pršut, kulen, janjetinu i ćevapčiće

25. lipnja 2021. u 10:16

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HRT

Tradicionalnim piknikom u Montvilleu u New Jerseyju američki Hrvati obilježili su blagdan svetoga Ante. Svetu misu vodili su fra Lovro Šimić iz hrvatske župe sv. Ćirila i Metoda u New Yorku i salezijanac don David Leskovar, student teologije u Philadelphiji.

Nakon misnog slavlja posjetitelji su se okupili na pikniku u Hrvatskom kulturnom klubu “Hrvatska zemlja”. Na meniju se našla tradicionalna hrana, poput pršuta, kulena, janjetine i ćevapčića.

HRT

“Novčani prihod od piknika bit će namijenjen uređenju kuće Hrvatskog narodnog doma fra Mladen Čuvalo kojeg su izgradili članovi Odbora, uz dobrotvorne donacije i volonterski angažman”, rekao je Ivica Kajić za HRT, predsjednik odbora Hrvatske zemlje.

Društvo Svete Krunice i ove je godine bilo zaduženo za slastice, sokove i tople napitke, a njihov prihod ići će u humanitarne svrhe za potrebite u Hrvatskoj i diljem svijeta, javlja HRT.

HRT

Spisateljica hrvatskih korijena Catherine Kapphahn na pikniku je predstavila svoju knjigu “Imigrantska kći” u kojoj opisuje traganje za svojim slavonskim korijenima.