FOTOGALERIJA

Biskup Petar Palić krizmao 183 Hrvata u Beču

8. svibnja 2023. u 9:06

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Beč

Hrvatska katolička misija Beč u subotu je tijekom dva misna slavlja proslavila primanje sakramenta svete potvrde. A njega je po rukama Mostarsko duvanjskog biskupa Petra Palića primilo 183-oje krizmanika. U koncelebraciji su bili: fra Marko Neretljak, franjevac trećoredac i franjevci koji djeluju u ovoj misiji: fra Radovan Ćorić, fra Josip Koren, fra Marko Vuković i fra Darko Grmača.

Biskup Košić krizmao 140-ero mladih u Linzu

Sisački biskup Vlado Košić posjetio je u subotu Hrvatsku katoličku misiju u Linzu u Gornjoj Austriji. Tom prilikom podijelio je i svetu potvrdu za 140-ero mladih na misi u katedrali Rođenja Blažene Djevice Marije. S biskupom su koncelebrirali fra Vjeko Lazić, voditelj HKM-a Linz i dušobrižnik fra Siniša Pucić te preč. Ernest Szabo, vikar za […]

Riječi pozdrava i dobrodošlice biskupu su uputili krizmanici Sebastijan Zečević i Matea Marjanović, a cvijeće mu je uručila krizmanica Leticija Topić. Zatim je biskupa uime Hrvatske katoličke misije Beč pozdravio i fra Josip Koren, voditelj.

Hrvatska katolička misija Beč

Nakon uvodnih pozdrava dobrodošlice biskup je započeo sveto misno slavlje. Čitanjem i pjevanjem ovu svečanost uljepšali su sami krizmanici, kao i misijski zborovi. Pjevanje na prvoj svetoj misi animirao je zbor mladih, a na drugoj mješoviti župni zbor.

Riječi homilije koju je uputio biskup Petar Palić bile su različite na ova dva misna slavlja, ali obje su bile pune pastirske topline i blizine te brige za sve.

HKM Ingolstadt: Svetu potvrdu primio 31 krizmanik

Svetu potvrdu u Hrvatskoj katoličkoj misiji Ingolstadt u prošlu subotu primio je 31 krizmanik. U crkvi St. Martin u Mailingu okupila se župna zajednica sa svojim voditeljem don Matom Križić, krizmanicima, njihovim kumovima te s rodbinom i prijateljima. Glavni gost i djelitelj svete potvrde bio je mons. Bože Radoš, biskup Varaždinski… Biskup je u svojoj […]

Na kraju svete mise fra Josip Koren zahvalio je vjeroučiteljima koji su vodili krizmanike kroz ovu godinu, zboru mladih i župnom mješovitom zboru. Zahvalio je i ocu biskupu na dolasku.

Hrvatska katolička misija Beč
Hrvatska katolička misija Beč
Hrvatska katolička misija Beč