Mađarski kulturni centar

Božićni koncert hrvatske zajednice u Rimu

19. prosinca 2022. u 9:46

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Udruga Hrvatsko talijanski Mozaik Rim

U organizaciji udruga “Hrvatsko talijanski Mozaik Rim” i “Jedna musika” iz Kruča, u Mađarskom kulturnom centru u Rimu u četvrtak je održan božićni koncert.

Hrvatska zajednica u Rimu okupila se na predavanju o Vranskom jezeru i obitelji Borelli

U prelijepom muzejskom kompleksu San Salvatore in Lauro u samom povijesnom središtu Rima, u petak je održan znanstveni skup “Dva glasa, jedna priča” (Due voci, una storia). Skup na temu Vranskog jezera i uloge plemićke obitelji Borelli o napretku toga područja bio je još jedan u nizu zanimljivih projekata Udruge Hrvatsko-talijanski mozaik Rim, koja je […]

Riječ dobrodošlice svima prisutnima uputili su: Ivana Milina, predsjednica Udruge Hrvatsko Talijanski Mozaik Rim i Gábor Kudar, direktor Mađarskog kulturnog centra u Rimu.

Udruga Hrvatsko talijanski Mozaik Rim

Jasen Mesić, Veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Italiji, zahvalio je organizatorima, glazbenicima i mnogobrojnoj publici na trudu. Uslijedio je promotivni videospot Turističke zajednice Grada Dubrovnika koji je jedan od financijskih pokrovitelja ovog koncerta.

Nastupile su dubrovačke glazbenice: flautistica Đive Kušelj i pijanistica Stefani Grbić, uz gošću sopranisticu Nikolinu Pinko. Umjetnice su nagrađivane akademske glazbenice, profesorice, solistice i komorne glazbenice koje su nastupale s brojnim orkestrima i ansamblima diljem Hrvatske i svijeta.

Hrvatska zajednica u Rimu oprostila se od voljene liječnice velikog srca! Prva je primila papu Ivana Pavla II. odmah nakon pokušaja atentata

Trideset dana nakon smrti, u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu u četvrtak je slavljena misa zadušnica za pokojnu prof. dr. Simonu Šandrić Gotovac, istaknutu liječnicu i sveučilišnu profesoricu koja je cijeli svoj radni vijek provela u Rimu kao sveučilišna profesorica kardiologije na Katoličkom sveučilištu Svetog Srca i na Polikliničkoj bolnici Agostino Gemelli. Misu je […]

Pred međunarodnom publikom u Rimu izvele su djela dubrovačkih, hrvatskih, talijanskih i mađarskih skladatelja. Glazbenice su kroz odabran program željele prikazati presjek kroz stoljeća kulturne suradnje Hrvatske i Italije. Skladatelji su se rađali ili školovali u Italiji pa djelovali u Hrvatskoj. Neki od njih su bili čak i diplomati poput Luke Sorkočevića iz Dubrovnika.

Udruga Hrvatsko talijanski Mozaik Rim

Koncertu su prisustvovali brojni članovi diplomatskog zbora akreditirani pri Talijanskoj Republici. Nakon događaja organizatori su pozvali sve prisutne na prigodni domjenak i druženje.

Rim: Hrvatska zajednica proslavila svetkovinu sv. Jeronima

Hrvatska rimska zajednica proslavila je u petak svetkovinu sv. Jeronima, nebeskog zaštitnika Papinskoga hrvatskog zavoda i Hrvatske crkve sv. Jeronima u Rimu. Proslava je započela svečanim euharistijskim slavljem na hrvatskom jeziku koje je uz koncelebraciju rektora Marka Đurina, nekoliko rektora drugih rimskih zavoda te 30-ak hrvatskih svećenika koji su na službi ili studiju u Rimu, […]

Koncerta je održan uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te uz potporu Turističke zajednice grada Dubrovnika, Hrvatskog Veleposlanstva u Rimu i Mađarskog kulturnog centra u Rimu.