Sisak

Časne sestre iz Hrvatske, Australije i s Haitija u krunici Hrvata svega svijeta

17. siječnja 2021. u 10:38

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Screenshot

U subotu 16. siječnja molila se 24. istovremena krunica “Hrvata svega svijeta”. Spomenutu molitvenu inicijativu pokrenuo je otac Ivan Ike Mandurić koji je pozvao sve Hrvate svijeta da se pridruže molitvi krunice za hrvatski narod u ovom teškom vremenu razornog potresa u Zagrebu i na Banovini, kao i na nakanu da se zaustavi pandemije koronavirusa.

Mjesec dana proveo je na respiratoru, na Novu godinu potpisao je ček od 250 tisuća dolara, a jučer je molio krunicu

Otac Ivan Ike Mandurić u subotu 2. siječnja organizirao je 22. krunicu “Hrvata svega svijeta”. Molilo se putem zoom platforme i YouTubea za sve žrtve potresa na Banovini. U molitvu je uveo sisački biskup mons. Vlado Košić. Uz njega i o. Iku Mandurića, molitelji su bili australski dobrotvori Ante Mihaljević, Marko Franović, Mihael Mile Bošnjak, […]

Prva molitva krunice bila je 4. travnja. Od tada se sve veći broj vjernika uključuje u molitvu koja se svaki put obogaćuje: nadodaju se uvodne meditacije te kratki pozdravi i razmišljanja sudionika, tako da se doista može osjetiti kako diše hrvatski narod u svim svojim obitavalištima po svijetu, piše IKA.

U 24. krunici “Hrvata svega svijeta”, iz potresom uzdrmanog grada Siska javio se otac Ivan Ike Mandurić i pozdravio sve vjernike koji putem interneta mole ovu krunicu.

Uz njega, predmoliteljice bile su predstojnica Katehetskog ureda Sisačke biskupije časna sestra Smilja Čirko u društvu skupine volontera Caritasa Sisačke biskupije, časne sestre Anđelita i Mara iz Sydneyja u Australiji te sestre Ana i Liberija iz Haitija koje su ispričale svoja iskustva i aktivnosti.

Primjerice, red sestara Klanjateljica Krvi Kristove kojima pripadaju časne sestre Anđelita i Mara u Australiju su stigle još daleke 1963. godine, dakle, tamo su gotovo šest desetljeća.

Sestra franjevka Smilja Čirko potvrdila je da je u subotu na poslovima raspodjele pomoći Caritasa Sisačke biskupije oštećenima u potresu sudjelovalo više od 310 volontera, što je bio najveći broj volontera angažiranih u Sisku u jednom danu od potresa 29. prosinca.

fra Jozo Grbeš: Osjećam se malen u usporedbi s ljudima koji su prošli ovim stazama

Naša dijaspora iz Sjedinjenih Američkih Država molila je 21. krunicu Hrvata svega svijeta. Predvodnik je bio fra Jozo Grbeš iz Chicaga, a pridružili su mu se Vera Ćosić, Zoran Planinić, obitelji Kosić, Akrap i Paša, fra Lovro Šimić i idejni začetnik ovog online projekta, pater Ike Mandurić. “Drago mi je da smo danas zajedno. Ima […]

Sestre Služavke Malog Isusa došle su u Haiti u siječnju 2014. Njih je u misiju privukao strašni potres magnitude 7.0 prema Richteru koji je pogodio tu siromašnu karipsku otočnu zemlju 2010. godine, pri čemu je poginulo više od 250 tisuća ljudi.