Više od 100 polaznika

Čestitamo od srca i svaka čast! Vijest iz Paragvaja gdje se govori hrvatski jezik

12. prosinca 2020. u 6:51

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Facebook

Paragvajska udruga Hrvata osnovana 2015. godine, jedina je organizacija u Paragvaju koja organizira nastavu hrvatskog jezika i kulture.

Zanimljiva ideja! Započeo prvi digitalni popis Hrvata i njihovih potomaka u Argentini

U događaju bez presedana u povijesti hrvatske zajednice u Argentini, 37 predstavnika ustanova, skupina i medija iz te zemlje okupilo se kako bi podržalo ideju Prvog digitalnog popisa Hrvata i njihovih potomaka u Argentini. Naši ljudi javili su se iz više od 20 gradova diljem Argentine, dajući tako potporu ovoj inicijativi argentinskih predstavnika u Savjetu […]

Tako je u nedavno završenoj online nastavi sudjelovala naša dijaspora iz Ekvadora, Perua, Urugvaja, Argentine, Brazila, Bolivije, Meksika, SAD-a (Miamija), Španjolske, Portugala, Belgije i Ujedinjenih Arapskih Emirata (Dubai).

Škola je započela u veljači ove godine, no prekinuta je u ožujku zbog koronavirusa. Ipak, nove tehnologije omogućile su njezin nastavak u svibnju putem zoom i Google aplikacije.

Bilo je prijavljeno više od 100 polaznika iz različitih dijelova svijeta, koji su nastavu pohađali u dvije smjene, učili hrvatski jezik B1 i B2 razine, a sve to pod vodstvom Huga Estigarribia Villasantija, javnog prevoditelja hrvatskog jezika u Paragvaju i aktualnog predsjednika Paragvajske udruge Hrvata. Potporu u podučavanju dali su: Manuel Leytes (Zagreb), Jose Miguel Estigarribia (Slovenija), Juan Pablo Estigarribia (Zagreb) i Pamela Estigarribia (Zagreb).

Najavljeno do 140 stipendija za učenje hrvatskoga jezika. Evo kako se možete prijaviti

S ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja hrvatske kulture i očuvanja nacionalnog identiteta, promicanja zajedništva i suradnje kao i povratka iseljenih Hrvata i njihovih potomaka, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavljuje Javni poziv za dodjelu stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za ljetni semestar akademske godine 2020./2021. Stipendija uključuje trošak tečaja […]

Nastava je organizirana uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.