Svečana večera

Chicago: Klapa Stine zabavila više od 500 Hrvata

5. studenoga 2023. u 17:47

Potrebno za čitanje: < 1 min

fra Antonio Musa

Vijesti

FOTO: fra Antonio Musa

Hrvatska katolička misija bl. Alojzija Stepinca sinoć je održala svoju godišnju svečanu večeru. U prostorima Hrvatskog kulturnog centra u Chicagu više od 500 gostiju uživalo je u zajedništvu pjesme, molitve, druženja i ukusne hrvatske hrane koju su pripremile vrijedne domaćice.

Velika radost za Hrvate u Chicagu: Budi sluga svih i bit ćeš velik. Ako želiš biti velik, bit ćeš zaboravljen

Mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić zaredio je za đakona fra Vinka Baćka, bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije. Ovaj veliki događaj održan je u župi Presvetog Srca Isusova u Chicagu. Na svečanom euharistijskom slavlju koncelebriralo je 13-ero svećenika, među kojima su bili provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš, kustos Hrvatske franjevačke kustodije Svete Obitelji fra Marko Puljić, […]

Svečanom skupu obratili su se: Marijana Kovačević, predsjednica župnog vijeća, Sanja Laković, generalna konzulica Republike Hrvatske u Chicagu, fra Marko Puljić, kustos hrvatskih franjevaca u Sjevernoj Americi i Kanadi te župnik fra Dražan Boras.

Tijekom svečane večere nastupili su učenici Hrvatske škole, Bravo band iz Chicaga, ali i posebni gosti iz domovine – Klapa Stine iz Zagreba. U zajedništvu i druženju ostalo se do kasno u noć.

fra Antonio Musa