FOTOGALERIJA

Drugi dan ‘hrvatskog’ festivala u Cincinnatiju

12. rujna 2021. u 16:25

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Vinoklet

Cincinnati je u subotu bio domaćin drugog dana 22. Festivala umjetnosti i vina, događaja koji su posjetili brojni Hrvati iz Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Ovaj vikend Cincinnati je u znaku Hrvata

U Cincinnatiju se ovaj vikend održava 22. Festival umjetnosti i vina, događaj koji posjećuju brojni Hrvati iz Sjedinjenih Američkih Država i Kanade. Nakon što prošle godine zbog koronavirusa nije mogao biti održan, festival je u petak imao odlično otvorenje i tražilo se mjesto više. Događaj je to koji tijekom tri dana privuče oko 20 tisuća […]

Organizator “Vinoklet vinarija”, smještena na 25 hektara zemljišta, može se pohvaliti s 15 tisuća trsova, 12 vrsta vina te s 500 sjedećih mjesta u restoranu. Godišnje proizvede oko 250 tisuća litara vina. Njihove butelje prodaju se u stotinama trgovina diljem Ohija, a dobile su isto toliko raznih nagrada i priznanja.

Vlasnik Vinokleta je 87-godišnji Krešo Mikulić iz Hercegovine, inače poznati inženjer koji je sudjelovao u izradi Black Hawk helikoptera i B-1 bombardera te testiranju motora za bolide Formule 1.

U nastavku donosimo fotogaleriju s drugog dana, a festival možete posjetiti još danas. Ovaj događaj tijekom trodnevnog raznovrsnog programa privuče oko 20 tisuća posjetitelja.