fra Miro Babić

Dugogodišnji misionar u Keniji dobitnik nagrade National Geographica

23. prosinca 2021. u 4:38

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Udruga Mali dom

Fra Miro Babić, franjevac Bosne Srebrene i dugogodišnji misionar u Keniji, dobitnik je nagrade “Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje”, koju dodjeljuje National Geographic magazin za Hrvatsku.

Hrvatske misionarke s Haitija: Velika politička nestabilnost, prosvjedi, otmice, potres…

Na Haitiju misionarski djeluju sestre Služavke Malog Isusa s. Liberija Filipović i s. Ana Uložnik čiji osvrt na stanje u toj zemlji objavljen na portalu Nedjelja prenosimo u cijelosti… Još i danas živo se sjećamo potresa koji je 14. kolovoza u 8.30 (14.30 po europskom vremenu) pogodio Haiti. Bile smo kod kuće i spremale se […]

Uz geslo National Geographica “Nadahnjujemo ljude da skrbe o svom planetu” i 17 ciljeva Ujedinjenih naroda koji mogu osigurati opstanak planeta Zemlje i ljudske civilizacije, fra Mirin rad u Keniji svrstan je u kategoriju smanjenja nejednakosti unutar i između zemalja.

Udruga Mali dom

“Ovo priznanje pokazatelj je da dobrota nema granica i da ljudi podržavaju njegovo nesebično davanje za druge, a i lijep je dar za 16 godina rada u Africi i deset godina rada udruge. No svega toga ne bi bilo bez vas jer vi ste činitelji dobra koji smanjuju nejednakosti i pomažu ljudima da izađu iz siromaštva. Zato svima ogromno hvala za svaki dar, donaciju, rad, vrijeme, molitvu, odricanje, napor, trud i uloženi altruizam“, poručili su iz Udruge Mali dom.

Nagradu su 15. prosinca u Zagrebu u fra Mirino ime preuzeli majka Jele i brat Vinko Babić.