Do 23. travnja 2023.

Evo kako doseljenici u Kanadi koji se bave glazbom mogu doći do 2000 dolara

10. ožujka 2023. u 16:20

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: canadiancroatianchoralsociety.com

Kanadsko-hrvatsko zborsko društvo skupina je glazbenih entuzijasta povezanih ljubavlju prema glazbi, a posebno zborskom pjevanju. Društvo je utemeljeno 2013. pod vodstvom umjetničkog direktora Edwarda Mavrinca, izvodi skladbe iz bogate hrvatske glazbene baštine, ali i one na engleskom, francuskom, njemačkom, japanskom i grčkom.

Hrvatska župa u Kanadi objavila staru fotografiju: I kažu da je sada vrijeme za mlađe…

Župa Hrvatskih mučenika – Mississauga pronašla je zanimljivu fotografiju na kojoj će se prepoznati mnoge Hrvatice u tom kanadskom gradu. Riječ je naime o društvu Hrvatska katolička žena koje je prikupljalo pomoć tijekom Domovinskog rata, organiziralo brojne piknike i angažiralo se na svim župnim svetkovinama. “Od samih početaka naše župe Hrvatskih mučenika u Mississaugi svojim […]

Kanadsko-hrvatsko zborsko društvo ustanovilo je i „Nagradu za zasluge“ namijenjenu instrumentalistima, pjevačima i drugim glazbenicima koji teže višim dostignućima na području glazbenog stvaranja, odnosno studentima glazbe na višoj razini glazbenog obrazovanja.

Nagrada obuhvaća novčanu potporu od 2000 dolara. Za nju mogu aplicirati kanadski građani i doseljenici do 23. travnja 2023. Natječaj je otvoren i za osobe koje su već primile nagradu ili su se za nju natjecale. Obveza je dobitnika sudjelovati kao izvođač na proljetnim koncertnim nastupima društva.

Sjećanje na uglednu kanadsku Hrvaticu koju su ‘zbog političkih razloga’ izbacili iz škole

U 84. godini života, 29. rujna 2021. preminula je u bolnici St. Joseph u Torontu Anica Livaja Miter, poznata knjižničarka i pjesnikinja. Gotovo cijeli svoj radni vijek provela je u Torontskoj sveučilišnoj knjižnici, gdje je učinila zaista mnogo u širenju hrvatske kulture. Hrvatske izvandomovinske škole Amerike-Australije-Kanade-Europe (HIŠAK) objavile su 1985. godine vrijedni popis hrvatskih knjiga […]

Osobe koje se natječu za nagradu trebaju pripremiti izvedbu jednog djela iz klasičnog repertoara, jedno hrvatsko glazbeno djelo, kao i skladbu po vlastitom izboru. Do sada je nagradu primilo niz perspektivnih mladih glazbenika iz hrvatsko-kanadske zajednice, javlja Hrvatska matica iseljenika.