Mississauga

Hrvatska župa u Kanadi objavila staru fotografiju: I kažu da je sada vrijeme za mlađe…

1. veljače 2023. u 8:48

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Župa Hrvatskih mučenika – Mississauga

Župa Hrvatskih mučenika – Mississauga pronašla je zanimljivu fotografiju na kojoj će se prepoznati mnoge Hrvatice u tom kanadskom gradu.

Riječ je naime o društvu Hrvatska katolička žena koje je prikupljalo pomoć tijekom Domovinskog rata, organiziralo brojne piknike i angažiralo se na svim župnim svetkovinama.

Lijepa vijest za Hrvate u Mississaugi! Josip Pavić svećenički je kandidat

Član Župe Hrvatskih mučenika u Mississaugi Josip Pavić od lipnja je svećenički kandidat u St. Augustine’s Seminary u Torontu. Pavić je rođen 22. svibnja 1996. u Mississaugi gdje je i živio cijeli život. Osnovnu i srednju školu završio je u istom gradu, a na Sveučilištu Toronto diplomirao je političke znanosti i povijest religije i sociologije. […]

“Od samih početaka naše župe Hrvatskih mučenika u Mississaugi svojim su se požrtvovnim radom u župi uključile i gospođe okupljene oko zajednice Hrvatska katolička žena. Ovdje će se neke članice rado prepoznati. I kažu da je sada vrijeme za mlađe… Slobodno se javite sve supruge i majke koje želite odvojiti dio svojega vremena za našu hrvatsku zajednicu u Mississaugi”, napisali su iz ove hrvatske župe u Kanadi.