Velika zahvalnost

Evo kako možete pomoći ukrajinskom narodu ako živite u Baselu i okolici

7. ožujka 2022. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Vjernici Hrvatske katoličke misije Basel u nedjelju su u Baselu i Liestalu molili za mir u Ukrajini i pritom skupljali novčanu pomoć nesretnom narodu.

Vujeva: Je li današnja Ukrajina slika Hrvatske iz 1991. godine?

Nepravedno je to, ali neke zemlje se jednostavno nađu na takvom položaju da se preko njih prelamaju interesi velikih i moćnih. Trajno su to nesređena stanja u kojima latentni sukob konstantno buja ispod naizgled mirne svakidašnjice. Kao neugasli požar, koji se krije u prastarim panjevima, vatra sukoba i rata tinja i čeka trenutak kada će […]

“Rat u Ukrajini veliko je upozorenje i čovječanstvu i svima nama da se duhovno ‘probudimo’ i svim srcem Bogu vratimo. Hrvatski narod, dok još uvijek liječi i zacjeljuje bolne rane sjećajući se nedavnoga rata u našim krajevima, može najbolje razumjeti što se događa u Ukrajini u odnosu na ratne strahote, izbjeglice, najpotrebniju pomoć, lijekove, hranu”, javljaju iz ove hrvatske katoličke misije.

Misija i hrvatske udruge koje djeluje u Baselu i okolici, nakon prošlogodišnjeg potresa i skupljanja sredstava za tu namjenu, ponovno su se odlučili udružiti i pomoći, ali ovaj put Ukrajini.

Pojedince pozivaju da na kuvertu napišu svoje ime i prezime te napominju da će svačiji dar biti zabilježen. Novčane priloge mogu predati svećeniku i predstavnicima svojih klubova:

Hrvati u Münchenu prikupljaju pomoć za Ukrajinu: Mi vjernici ne gubimo nadu u tračak savjesti

Hrvatska katolička župa München pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za ratom pogođenu Ukrajinu. Misija se priključuje i pozivu pape Franje pa će Čistu srijedu 2. ožujka učiniti “Danom posta za mir”. Svete mise bit će održane u crkvi sv. Pavla u 18 sati i u crkvi sv. Gabriela u 20 sati, na kojima […]

  • NK POSAVINA (Željko Mikulić, 079 302 53 15)
  • NK ALKAR (Zdravko Vukoja, 076 344 60 62 i Fabijan Zovkić, 076 588 95 03)
  • Folklorna grupa „HKUD CROATIA“ (Joško Batinović, 079 628 35 25 i Zlatko Mikulić, 079 202 85 68);
  • ZAJEDNICA BABOGREDACA BASEL (Kristian Đaković, 079 230 01 62)
  • CRO FOOTBALL CH (Marko Bagarić, 079 353 28 67 i Zlatan Bralić, 076 304 61 83)
  • Davor Bašić (076 368 41 13) ima veliki lager u Prattelnu: Airplast AG – Güterstrasse 82 – 4133 Pratteln – gdje možete donirati krevete, madrace, vreće za spavanje, higijenske potrepštine, deke, pokrivače, jastuke, hranu i to po mogućnosti ‘dugotrajna hrana’, lijekovi (za sada nije potrebna odjeća i obuća)

“Unaprijed IZRAŽAVAM VELIKU ZAHVALNOST svima i za najmanji dar koji će biti velika pomoć ukrajinskom narodu”, pišu iz HKM-a Basel.

Vjernici HKM-a Dublin molili za mir u Ukrajini. Stigao i raspored misnih slavlja u ožujku

Vjernici Hrvatske katoličke misije Dublin molili su u nedjelju sa svojom ukrajinskom braćom i sestrama za mir u Ukrajini, kao i za sve žrtve rata koji još uvijek traje. “Htjeli smo stati uz našu braću i sestre, te zajedno s njima moliti i time im iskazati bratsku ljubav, blizinu, solidarnost, ali i buditi vjerničku nadu […]

Akcija se nastavlja i u nedjelju 13. ožujka u Baselu prije i nakon misa u 9.30 sati i u 11 sati, a u Liestalu prije i nakon mise u 13 sati.