München

Fotogalerija s hodočašća u marijansko svetište u Altötting

2. srpnja 2024. u 8:58

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: fra Jozo Župić

U nedjelju je održano tradicionalno hodočašće hrvatskih katolika iz cijele Bavarske u marijanskom svetištu u Altöttingu. Misno slavlje u 11.30 sati predvodio je vrhbosanski nadbiskup mons. dr. Tomo Vukšić.

Brojni Hrvati iz Münchena pješačili 90-ak kilometara u udaljeni Altötting

Jubilarno 50. hodočašće Hrvata Bavarske u svetište Crne Gospe u Altöttingu održano je u prošlu nedjelju. Svečano misno slavlje u bazilici sv. Ane predvodio je član Franjevačke provincije Bosne Srebrene prof. dr. fra Stipo Kljajić. Nakon ulazne pjesme „O mila majko nebeska“, hrvatske vjernike pozdravio je fra Frane Čugura, voditelj Hrvatske katoličke župe Rosenheim. U […]

Vjernici iz Hrvatske katoličke župe München svake godine hodočaste ne samo autobusom, već i pješice.

U petak 28. lipnja, na spomendan sv. Ireneja mučenika, okupili su se hodočasnici u Steinhöringu, u crkvi St. Gallus udaljenoj 55 kilometara od Münchena. Svetu misu za hodočasnike u 8 sati slavio je fra Slaven Čeko, dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj župi München.

fra Jozo Župić

Na misu je došlo 65-ero hodočasnika pješaka, kojim su zatim krenuli pješice prema Altöttingu, kroz polja i šume. S pjesmom i molitvom, obasjani sunčevim zrakama, prevalili su 60 kilometara. Prenoćili su u Waldkraiburgu, a zatim su pet kilometara prije marijanskog svetišta slavili svetu misu u Wallfahrtskirche Heiligenstatt. Misu je predvodio fra Slaven Čeko.

Hrvati iz Bavarske već 49 godina hodočaste u njemački Lourdes

Hrvati katolici s područja Bavarske iz 12 hrvatskih katoličkih misija, župa i zajednica hodočastili su u nedjelju 49. put u marijansko svetište Altötting. Altötting, kojeg nazivaju i njemačkim Lourdesom, jedno je od najznačajnijih i najposjećenijih hodočasničkih mjesta u Njemačkoj i Europi, udaljeno stotinjak kilometara od Münchena. Poznato je da su u Altötting hodočastili kraljevi i […]

Stigli su u subotu na večernju procesiju, a zatim su, sa svim hrvatskim vjernicima, sudjelovali na svečanoj misi u nedjelju u 11.30 sati.

Neka im Gospa bude na pomoći!

fra Jozo Župić

fra Jozo Župić
fra Jozo Župić
fra Jozo Župić