HKM Zürich

Fra Karlo Lovrić predvodio duhovnu obnovu za starije vjernike

15. studenoga 2023. u 10:59

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Zürich

Duhovna obnova za starije osobe organizirana je na spomendan sv. Nikole Tavelića u crkvi sv. Felixa i Regule u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich.

Prvu svetu pričest primilo 50-ero djece u Salzburgu i Zürichu

Prvu svetu pričest protekli vikend primilo je 18-ero djece iz Hrvatske katoličke župe bl. Alozija Stepinca – Salzburg i njih 32-oje iz Hrvatske katoličke misije Zürich. Djeca Hrvata u Salzburgu marljivo i savjesno su se pripremala za taj veliki događaj. Na misnom slavlju prije završnog blagoslova zajedničkom pjesmom obradovali su sve okupljene, zatim su otpjevali […]

Voditelj duhovne obnove bio je fra Karlo Lovrić koji trenutačno djeluje u Župi Međugorje, a nekada je bio voditelj HKM-a Zürich.

Program je počeo molitvom krunice. Prisutni su imali priliku za sakrament pomirenja, a po završetku krunice fra Karlo je održao predavanje.

U prvom dijelu govorio je o svome dugogodišnjem iskustvu pastorala starijih i nemoćnih u župi u kojoj sada djeluje. Mjesečno obilazi oko 100 starijih osoba. U drugome dijelu iznio je sadržaj Pisma Ivana Pavla II. starijim osobama.

Pred kraj predavanja iz tog Pisma pročitao je Papinu misao: „Istodobno osjećam velik spokoj pri pomisli na trenutak kad me Gospodin bude pozvao: iz života u život. Zato mi je često na usnama, bez ikakva osjećaja tuge, molitva koju svećenik kazuje nakon euharistijskog slavlja: U času smrti pozovi me i zapovijedi mi da dođem k tebi”.

Fra Antonio iz HKM-a Zürich, zajednice u kojoj fratri već 55 godina služe svome narodu: Mladi nam sada dolaze i iz drugih misija

“Bio sam svjestan da trebam otići, bila je potreba”, za HKM je istaknuo fra Antonio Šakota iz Hrvatske katoličke misije Zürich, delegat za Švicarsku. “Postoji neslužbeni početak misije, 1953. godine, kada je u Švicarsku došao fra Lucijan Kordić. Službeni početak je 1967. kada je došao fra Ljubo Krasić i osniva se Hrvatska katolička misija Zürich. […]

Nakon predavanja slavljena je sveta misa. Fra Karlo je propovijedao o svetom Nikolu Taveliću. Na kraju je fra Goran Azinović zahvalio voditelju duhovne obnove i starijima na odazivu. kiši. Druženje je nastavljeno u dvorani.