Od 23. do 26. kolovoza

Gorica je ovaj tjedan u znaku Zvonka Bušića

21. kolovoza 2023. u 9:28

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ante Pejić

Ispred starog župnog dvora u Gorici u srijedu navečer bit će otvorena 7. humanitarna likovna kolonija u čast Zvonku Bušiću koji je po američkim zatvorima proveo 32 godine.

Zvonko Bušić nadao se da će doći do buđenja. Do samoga kraja: Dosadan je i tužan život u narodu u kojem nema heroja

Zvonko Bušić vjerovao je kako dobre stvari trebaju biti dostupne svima. Ono za što je živio, radio i vjerovao, za što je podnio žrtvu, objavljeno je u knjizi “Zdravo oko”, koja je dostupna na Amazonu. pod nazivom “All Visible Things”. Poglavlje po poglavlje, kap krvi po kap krvi i život dan po dan objavljujemo svaka dva tjedna […]

Večer domoljublja i svečano otvorenje planirani su za 20 sati, a zatim će u Galeriji u staroj kapelici biti otvorena izložba slika akademskog umjetnika pok. prof. Antuna Borisa Švaljeka. U programu će sudjelovati: Julienne Eden Bušić, fra Marin Karačić, fra Jozo Grbeš, Mladen Begić i Anđelko Mikulić. Za glazbeni ugođaj pobrinut će se Marijana Pezo uz gitarsku pratnju Anđelka Nikolića Đela. Likovna kolonija nastavit će se i u četvrtak od 8.30 sati.

U petak u 20 sati najavljeno je predstavljanje knjige pjesama posvećene Zvonku Bušiću koja nosi naslov “Domosnovlje u verigama”. Djelo je izišlo povodom 10. obljetnice Zvonkove smrti, a nakladnici su Ogranci Matice hrvatske u Grudama i Imotskom. U programu će sudjelovati: Mladen Vuković, fra Ante Marić i Mario Bušić. U glazbenom dijelu nastupit će Marija Prlić i Marija Bušić. Tijekom posljednjeg dana 25. kolovoza u 12 sati bit će prikazani radovi s ovogodišnje kolonije.

Zvonko Bušić: Riječ je više vrijedila u zatvoru, nego na slobodi

Zvonko Bušić vjerovao je kako dobre stvari trebaju biti dostupne svima. Ono za što je živio, radio i vjerovao, za što je podnio žrtvu, objavljeno je u knjizi “Zdravo oko”, koja je dostupna na Amazonu. pod nazivom “All Visible Things”. Taj djelić hrvatske povijesti odsad ćete moći čitati svake druge srijede na hrvatskom i engleskom jeziku, na […]

Voditelj Likovne kolonije je akademski slikar Anđelko Mikulić, a organizatori su Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići i Matica hrvatska Grude.

PR