Švicarska

Graubünden: Jedino ljubav ne prestaje

8. travnja 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Graubünden

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Graubünden održana je tribina za mlade pod nazivom „Kršćanin u današnjem svijetu“. Voditelj misije fra Zlatko Ćorić i njegovi mladi ugostili su jedan dio mladih iz Frame Zürich i gosta predavača fra Gorana Azinovića.

Hrvatska katolička misija Graubünden pokrenula zanimljiv susret

“Ne bojte se izaći na ulice i na javna mjesta, kao apostoli koji su propovijedali Krista i Radosnu vijest spasenja po gradskim trgovima, mjestima i selima. Nije ovo vrijeme da se stidite Evanđelja. Sada je vrijeme da se ono naviješta po krovovima”, ovo je jedna od poruka koje je papa Ivan Pavao II. izrekao na […]

Zbor mladih prvo je otpjevao nekoliko duhovnih pjesama, a zatim su izmolili krunicu Božjeg milosrđa ususret Nedjelji Božjeg milosrđa.

Predavač je govorio o temi knjige koju je napisao češki teolog Tomáš Halík pod nazivom „Strpljenje s Bogom“. Istaknuo je kako je važno za kršćane ne stvarati „zidove“ prema drugim ljudima, posebno onima koji su odbačeni i koji ne vjeruju i kako u svakom mogu prepoznati brata. Zatim je govorio o važnosti ljubavi naspram vjere i nade, jer jedino ljubav ne prestaje, a to je objasnio kroz život svete Male Terezije.

Duhovna obnova u Hrvatskoj katoličkoj misiji Graubünden

Fra Iko Skoko i fra Zlatko Ćorić predvodili su korizmenu duhovnu obnovu u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Graubündenu u Švicarskoj na temu „Pod okriljem križa“. Duhovna obnova počela je u petak navečer u crkvi sv. Fidelisa u Landquartu, a završila je nedjeljnom misom u Churu. Vjernici su se tijekom tri dana duhovno pripravljali za svetkovinu […]

Nakon predavanja mladi su otpjevali nekoliko duhovnih pjesmama i prvi dio susreta zaključili molitvom. Susret je nastavljen druženjem.