Hrvati u Njemačkoj

Hodočašće Hrvatske katoličke misije Koblenz u Trier

3. svibnja 2023. u 8:47

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Koblenz

Članovi Hrvatske katoličke misije Koblenz sa svojim župnikom hodočastili su u Trier, središte najstarije njemačke biskupije. Hodočašće je organizirano u subotu povodom biskupijskih dana koji se svake godine održavaju nakon Uskrsa.

Hrvati u Koblenzu proslavili 53. rođendan svoje katoličke misije

Nakon tri godine stanke zbog pandemije koronavirusa, Hrvatska katolička misija Koblenz ponovno je svečano proslavila svoj dan. Proslava Dana misije započela je molitvom svete krunice na nakanu za sve žive i pokojne članove zajednice te polaganjem cvijeća i paljenjem svijeće pred bistom zaštitnika misije bl. kardinala Alojzija Stepinca. Sviranje na misi uveličali su misijski tamburaši, […]

Put je započeo ispred biste blaženog kardinala Stepinca, zaštitnika ove misije, koja se nalazi na trgu ispred crkve sv. Franje u Koblenzu. Uz zagovor i nebeski blagoslov blaženog kardinala, vjernici su krenuli s dva potpuno ispunjena autobusa prema Trieru.

Hrvatska katolička misija Koblenz

Nakon zajedničkog fotografiranja kod jedne od najvažnijih znamenitosti Triera, kod Porte nigre, krenuli su prema središtu grada i katedrali, usput upoznavajući povijest mjesta. Zatim su stigli pred katedralu gdje je uslijedilo još jedno zajedničko fotografiranje i susret s onim dijelom hodočasnika iz zajednice koji su prema Trieru krenuli osobnim automobilima.

Hrvatska katolička misija Koblenz

Vjernici su u katedralu ušli u procesiji slijedeći zastavu koju su nosili najmlađi članovi misije, usput plijeneći poglede prisutnih, budući da su brojem bili najveća skupina…

“Sveta misa bila je prekrasna i pokazala je bogatstvo raznolikosti kultura, jezika i naroda. Posebno dirljiv trenutak bio je kada su naši misijski tamburaši i pjevači zasvirali i zapjevali”, javili su iz HKM-a Koblenz.

Hrvatska katolička misija Koblenz utemeljila službu prakaratura. Evo o čemu je riječ…

Potaknuti nepredviđenim događajima pandemije koronavirusa, ali i željama mnogih muškaraca da se aktivnije uključe u rad zajednice, Hrvatska katolička misija Koblenz donijela je odluku o uspostavljanju službe PRAKARATURA. Tko je to prakaratur i kakva je to služba? Službu prakaratura obavljaju odrasli muškarci, časni i na dobrom glasu, dolični pred Bogom i uglednog života u zajednici […]

Nakon svete mise uslijedila je zajednička procesija do kapelice s relikvijom tijekom koje je cijela katedrala pjevala na hrvatskom jeziku “Kraljice neba raduj se”. Zatim je na trgu ispred katedrale uslijedilo druženje, nakon kojeg su župljani krenuli kući.