Banneux

Hrvati iz Koblenza nakon dvije godine stanke ponovno na hodočašću

12. lipnja 2022. u 11:10

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Koblenz

Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, skupina od 60 aktivnih vjernika iz Hrvatske katoličke misije Koblenz u subotu je hodočastila Djevici od siromaha u belgijski Banneux.

Hrvatska katolička misija Koblenz utemeljila službu prakaratura. Evo o čemu je riječ…

Potaknuti nepredviđenim događajima pandemije koronavirusa, ali i željama mnogih muškaraca da se aktivnije uključe u rad zajednice, Hrvatska katolička misija Koblenz donijela je odluku o uspostavljanju službe PRAKARATURA. Tko je to prakaratur i kakva je to služba? Službu prakaratura obavljaju odrasli muškarci, časni i na dobrom glasu, dolični pred Bogom i uglednog života u zajednici […]

Hodočašće je započelo okupljanjem kod biste zaštitnika misije bl. kardinala Stepinca. Vjernici su u svetište ušli u procesiji, noseći zastave i pjevajući marijansku pjesmu na hrvatskom jeziku.

Nakon ulazne procesije i zajedničkog fotografiranja za uspomenu, kod kapelice hrvatskoga naroda pomolili su se za sve članove ove katoličke zajednice. Uslijedila je pobožnost križnog puta nakon koje su vjernici sudjelovali na svetoj misi na hrvatskom jeziku. Zatim su pogledali film o ukazanju, upoznavši se s poviješću ovog svetišta.

Hrvatska katolička misija Koblenz

Članovi misije poslijepodne su sudjelovali na zajedničkoj molitvi na njemačkom jeziku, a nakon pobožnosti u velikoj crkvi hodočašće su završili klanjanjem pred Presvetim te molitvom za ozdravljenje.

Veliko priznanje za HKM Koblenz

Trierski biskup dr. Stephan Ackermann ponovno je ukazao čast Hrvatskoj katoličkoj misiji Koblenz, imenujući njezinog voditelja već treći puta članom svećeničkog vijeća Biskupije Trier. Ackermann je poslao dekret imenovanja voditelja Stjepana Zadravca članom 13. saziva svećeničkog vijeća na rok od pet godina, a koje će svoju konstituirajuću sjednicu imati 10. veljače na spomendan zaštitnika ove […]

“Neka nam ovo zajedničko putovanje bude svima nagrada za uspješnu proteklu pastoralnu godinu u kojoj smo uz ovo hodočašće imali i hodočašće u Trier sa 160 hodočasnika te hodočašće mladih na nedavni koncert duhovne glazbe u Zagrebu”, javljaju iz HKM-a Koblenz.