Do 7. prosinca 2021.

Hrvati iz Toronta objavili natječaj za dodjelu studentske stipendije. Evo koji su uvjeti prijave

23. studenoga 2021. u 5:34

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

AMCA Toronto, udruga studenata i prijatelja hrvatskih sveučilišta, objavila je javni natječaj za dodjelu studentske stipendije koja iznosi 1500 kanadskih dolara.

Studenti kroatistike u Kijevu: Samo treba biti hrabar i krenuti na put

Katedra slavenske filologije Sveučilišta Taras Ševčenko u prijestolnici Ukrajine Kijevu, bila je jedna od prvih na kojima se počeo učiti hrvatski jezik u inozemstvu. Početci studija hrvatskoga jezika na katedri sežu u godinu 1993. „Moja prva godina na sveučilištu bila je zanimljiva jer sam prvi put uronila u slavensku filologiju. Mnogi od mojih kolegica i […]

Svrha AMCA stipendije je novčana pomoć studentu kanadskog ili hrvatskog sveučilišta te promidžba imena AMCA u hrvatskoj zajednici u Torontu i okolici.

Kandidati za stipendiju moraju dostaviti pismenu zamolbu koja uključuje ime i prezime kandidata, kontakt, službeni prijepis ocjena i originalni zahtjev za dodjelu stipendije.

Zahtjev mora uključivati obrazloženje u koje svrhe će se stipendija koristiti. Preporučuje se da obrazloženje bude na hrvatskom jeziku i da ne prelazi 250 riječi.

Prijavom svaki kandidat pristaje i potvrđuje da:

  • u potpunosti prihvaća sve uvjete, pravila i odluke Komisije za dodjelu stipendije
  • u potpunosti prihvaća da se protiv uvjeta, pravila i odluke Komisije za dodjelu stipendija ne može podnijeti žalba
  • je pravno obvezan prihvatiti stipendiju ako je dobitnik iste te potpisati izjavu kojom potvrđuje njezin primitak
  • odobrava upotrebu svojeg osobnog imena za promidžbene svrhe AMCA stipendijskog programa, bez da zahtijeva dodatne kompenzacije
  • jamči da je vlastoručno popunio zamolbu legalnim, ispravnim i istinitim podacima
  • jamči da zamolba ne sadrži vulgarne, uvredljive i drugačije neprimjerene izjave
  • pravno i legalno oslobađa AMCA-u i članove UO od svake kaznene i moralne odgovornosti te od svih potraživanja po bilo kakvoj osnovi
  • pristaje, u slučaju da mu se dodijeli stipendija, prisustvovati godišnjoj božićnoj zabavi u Baka Caffeu u Torontu kako bi prihvatio nagradu i upoznao članstvo (prisustvovanje je besplatno, datum i vrijeme bit će potvrđeni)

Sve podnesene zamolbe postaju vlasništvo AMCA-e i neće biti vraćene pošiljatelju. AMCA ne preuzima odgovornost za izgubljene i kasno podnesene aplikacije. Ako se hrvatski i engleski tekst razlikuju u značenju, engleski je taj koji je mjerodavan.

Veliki intervju s Vinkom Grubišićem: U Hrvatskoj se osjećamo suvišno! Dokad će Lijepa Naša biti prepuštena onima koji joj ne žele dobro?

Možete li nam nešto reći o svom sjećanju na godine djetinjstva, što je najviše ostalo u Vama? S pravom se djetinjstvo smatra istinskim rezervoarom života. Na dnu rezervoara može se mnogo toga nataložiti, ali se i bistrine znadu preko rubova razlijevati. Uglavnom, to ne bi smio nikada prazan spremnik. Zalihe bi cijelog života morale teći. […]

Prijave na natječaj podnose se putem e-maila na adresu: scholarship@amcatoronto.com u PDF formatu, najkasnije do 7. prosinca 2021. godine.