Vjetar u leđa

Hrvati u Irskoj pripremaju se za rođendan svoje katoličke misije

20. listopada 2022. u 10:05

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Dublin

Iz Hrvatske katoličke misije Dublin pozivaju sve svoje župljane na rođendan misije koji će se održati 18. prosinca 2022. godine u 13.15 sati.

Nesvakidašnji dan u Hrvatskoj katoličkoj misiji Dublin

Vjernici Hrvatske katoličke misije Dublin svjedočili su u nedjelju vrlo rijetkom prizoru. Naime, tijekom misnog slavlja u St. Mary’s crkvi u Dublinu petorica svećenika iz domovine dobrom su Bogu zahvalila za godišnjice svojih ređenja koje su proslavili u lipnju ove godine. Misnim slavljem predsjedao je mons. Mislav Hodžić, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije na službi u Vatikanu […]

Zajednička molitva Velike devetnice na čast sv. Majci Terezi iz Kalkute i svim svecima i blaženicima, zaštitnicima zajednica diljem irskoga otoka, planirana je od 9. do 17. prosinca, a trodnevna adventska duhovna obnova održat će se od 15. do 17. prosinca u 19 sati.

Nakon nedjeljnog misnog slavlja u prostorijama Župe Haddington Road uslijedit će domjenak…

“Svakako, želimo i molimo da ti dani budu jedan snažan duhovni ‘vjetar u leđa’ našoj misiji. Želja nam je da tih dana u našu crkvu u Dublinu hodočastimo svi – baš svi članovi, svih zajednica u Irskoj. Ako se doista svi s time složimo i stvarno budemo ovdje, to bi nam bio jako važan i snažan iskaz našeg zajedništva”, rekao je vlč. Josip Levaković, voditelj HKM-a Dublin.

HKM Dublin

Duhovnu obnovu predvodit će vlč. Jakov Rađa, svećenik zagrebačke nadbiskupije, dok će svečanim misnim slavljem predsjedati mons. Dermot Farrell, nadbiskup dublinski.

“Kada dođe poziv – odazovimo se, koliko tko može. Sve ove dane pišimo crvenim slovima u svoje kalendare,
pa se vidimo – ako Bog da! Našu misiju i njezino služenje našem narodu u Irskoj, povjeravam i Vašim molitvama”, zaključio je vlč. Levaković.

Na hrvatskoj misi u Dublinu odlučio postati svećenik: Rekao sam svojima. Plakali su cilo jutro!

“Vlč. Josipe, stigao je odgovor od provincijala, primio me u postulaturu. Krajem listopada idem u Imotski! Rekao sam svojima. Plakali su cilo jutro”, ovako je otprilike glasila poruka koju je ovih dana dobio vlč. Josip Levaković, voditelj Hrvatske katoličke misije Dublin. Naime, poruka je stigla od Silvija Romca koji je rodom iz Glavica kod Sinja, […]

Hrvatska katolička misija Dublin utemeljena je 2016. godine. Dana 4. rujna 2022. proslavila je prvu svetkovinu svoje zaštitnice – svete Majke Tereze iz Kalkute, redovnice…