Ljubav i sreća

Hrvati u New Yorku proslavili bračne jubileje: Bog nam je uvijek bio blizu

13. ožujka 2023. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: IKA

Trinaest parova na obljetnice svojih brakova zajednički su na misi u nedjelju u Hrvatskoj župi sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela u New Yorku zahvalili Bogu što je sakramentom ženidbe posvetio početak njihove ljubavi i pratio ih blagoslovom.

Stuttgart: Pedeset godina braka obitelji Prljević

Hrvatska katolička zajednica Stuttgart javlja kako su u nedjelju Kata i Ante Prljević obnovili bračni savez koji su 24. siječnja 1973. sklopili u Bukovici kod Tomislavgrada. Pred Bogom su ponovno potvrdili svoju bračnu vjernost i zahvalili mu za milost svih godina zajedničkog života. Slavlju su prisustvovali obitelj i prijatelji… “Uime cijele župne zajednice našim svečarima […]

Misu je slavio župni vikar fra Lovro Šimić. Između ostalog, u molitvi je molio da im Bog da svoju milost da savršenije očituju jedinstvo Krista i Crkve. Supružnici su obnovili svoja obećanja koje su dali na privoli jedno drugom u sakramenti ženidbe. Župnik fra Nikola Pašalić darovao je slavljenicima po jednu krunicu koje su blagoslovljene na toj misi.

Danijel i Sana Bugarija proslavili su 65. godina braka, Ivan i Kata Dadić te Stipe i Ana Rimac dijamantu obljetnicu, Ante i Katica Franov 55. obljetnicu, a Vlado i Iva Marić zahvalili su za zlatni jubilej braka. Njih desetero starijih zahvalilo je Bogu što im je podario duge godine zajedničkog života. Rekli su kako im je Bog bio uvijek blizu i u radosnim i žalosnim trenucima. Mlađima koji su s njima slavili svoje obljetnice poručili su da budu otvoreni radosti i ljubavi te da se trude da im kuća bude dom poštenja i mira.

Bruno i Jagorka Kero slavili su 40., Pero i Jasna Djelević 35., Eugen i Lucija Šuljić 30., Ante i Romana Škibola 30., Zoran i Marina Kovač 15., Emir i Petra Peša 10., Toni i Stefanija Parada 10., Marijan i Ana Jurac 5. obljetnicu braka.

Obitelj Subašić iz Freiburga proslavila 50 godina braka: Mi smo generacija koja se ne razvodi zbog svake sitnice

Ante Subašić i Mara rođ. Pušić u subotu su u Freiburgu proslavili svoj zlatni pir. Tim povodom euharistijsko slavlje u crkvi Braće Klaus predvodio je Michael Wilhelm, a na misi su se okupili članovi obitelji te prijatelji bračnog para Subašić. Mara i Ante vjenčali su se 28. siječnja davne 1973. Prije 50 godina izrekli su […]

Njihova brojna djeca, unučad i praunučad čestitali su im u crkvi. A brojni župljani čestitali su im nakon mise u Hrvatskom centru Alojzija Stepinca, piše IKA.