Veliki broj oboljelih

Hrvati u Pforzheimu ostali bez misa: Teško je slaviti Božić bez pjesme i druženja

20. prosinca 2020. u 20:02

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Screenshot/YouTube

Gradske i crkvene vlasti u njemačkom gradu Pforzheimu (Baden-Württemberg) odlučile su, zbog velikog broja oboljelih od koronavirusa, zabraniti misna slavlja nedjeljom i preko tjedna.

fra Jozo Grbeš: Osjećam se malen u usporedbi s ljudima koji su prošli ovim stazama

Naša dijaspora iz Sjedinjenih Američkih Država molila je 21. krunicu Hrvata svega svijeta. Predvodnik je bio fra Jozo Grbeš iz Chicaga, a pridružili su mu se Vera Ćosić, Zoran Planinić, obitelji Kosić, Akrap i Paša, fra Lovro Šimić i idejni začetnik ovog online projekta, pater Ike Mandurić. “Drago mi je da smo danas zajedno. Ima […]

Odluka je na snazi od 19. prosinca 2020. do uključivo 10. siječnja 2021. Ipak, crkve će biti otvorene tijekom dana za molitvu i meditaciju.

Pforzheim pripada Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden koju vode hrvatski salezijanci sv. Ivana Don Bosca.

“Ova obavijest sve nas je pogodila. Teško je slaviti Božić bez pjesme i zajedničkog druženja u molitvi i oko jaslica, bez čestitanja. Premda sve naše pripreme i planovi za Božić neće biti realizirani, vjerujemo da ćemo svakoj obitelji putem interneta ponuditi božićni sadržaj. O svemu ćete biti obaviješteni preko naše web stranice”, rekao je don Ivo Nedić, voditelj misije.