Veliki broj oboljelih

Hrvati u Pforzheimu ostali bez misa: Teško je slaviti Božić bez pjesme i druženja

20. prosinca 2020. u 20:02

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Screenshot/YouTube

Gradske i crkvene vlasti u njemačkom gradu Pforzheimu (Baden-Württemberg) odlučile su, zbog velikog broja oboljelih od koronavirusa, zabraniti misna slavlja nedjeljom i preko tjedna.

fra Jozo Grbeš: Osjećam se malen u usporedbi s ljudima koji su prošli ovim stazama

Naša dijaspora iz Sjedinjenih Američkih Država molila je 21. krunicu Hrvata svega svijeta. Predvodnik je bio fra Jozo Grbeš iz Chicaga, a pridružili su mu se Vera Ćosić, Zoran Planinić, obitelji Kosić, Akrap i Paša, fra Lovro Šimić i idejni začetnik ovog online projekta, pater Ike Mandurić. “Drago mi je da smo danas zajedno. Ima […]

Odluka je na snazi od 19. prosinca 2020. do uključivo 10. siječnja 2021. Ipak, crkve će biti otvorene tijekom dana za molitvu i meditaciju.

Pforzheim pripada Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden koju vode hrvatski salezijanci sv. Ivana Don Bosca.

“Ova obavijest sve nas je pogodila. Teško je slaviti Božić bez pjesme i zajedničkog druženja u molitvi i oko jaslica, bez čestitanja. Premda sve naše pripreme i planovi za Božić neće biti realizirani, vjerujemo da ćemo svakoj obitelji putem interneta ponuditi božićni sadržaj. O svemu ćete biti obaviješteni preko naše web stranice”, rekao je don Ivo Nedić, voditelj misije.

Kako bi svojim korisnicima pružili što bolje korisničko iskustvo ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Više o kolačićima saznajte ovdje