Hrvatska katolička misija Mittelbaden

Hrvatska dijaspora u Njemačkoj online molila krunicu

1. prosinca 2020. u 3:50

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: IKA

U organizaciji voditelja Hrvatske katoličke misije Mittelbaden u Njemačkoj, don Ive Nedića i njegovih pastoralnih suradnika Jacqeline Zadravec i Darka Rubčića, na prvu nedjelju došašća upriličena je online molitva krunice, piše IKA.

Uvodno je mlada aktivna članica misije Zadravec, uz harmonijsku pratnju pastoralnog suradnika Rubčića, otpjevala pjesmu Prva ljubav opet te zove. Potom je don Ivo pozdravio molitelje i gledatelje i napravio kratki uvod. Krunicu su predmolili mladi iz Pforzheima, obitelj Vasilj iz Bruchsala, obitelj Antukić iz Brettena, obitelj Artuković iz Rastatta i mladi iz Karlsruhea. A mladi iz Pforzheima nakon pojedinih otajstava otpjevali su pjesme Padaj s neba, Zlatnih krila, Poslan bi anđel Gabrijel i Raduj se, grade Nazaret.

U New Yorku sam sreo ljude koji su pronašli nešto puno vrjednije od zgrada, parkova i ulica

Svima nama koji smo odrasli u malenim mjestima, seoskim pejzažima i noćima ispunjenima pjesmom cvrčaka, uvijek će u jednoj mjeri biti strana ona druga mjesta, veliki gradovi i sve ono što ide uz njih. Nekako, postane dio čovjekova identiteta, stvar navike, usnuti uz zvijezde, a buditi se uz cvrkut ptica. I čovjek zaboravi biti zahvalan […]

Don Ivo je posebice naglasio bdjenje i molitvu u obiteljima. Moljenje krunice kroz adventske nedjelje nazvao je “duhovnim vijencem molitve”. Na kraju je blagoslovio sve molitelje i gledatelje, poželjevši im blagoslovljeno i plodno došašće.

Krunica će se moliti i izravno prenositi svake adventske nedjelje u 19.30 sati, a bit će dostupna na ovom linku…