Hrvati u Švicarskoj

Hrvatska katolička misija Bern na proslavi svog 49. rođendana skupila sredstva za časne sestre u Argentini

12. rujna 2022. u 15:57

Potrebno za čitanje: < 1 min

Matej Grbeš

Vijesti

FOTO: Matej Grbeš

Hrvatska katolička misija Bern, koja je službeno osnovana 18. veljače 1973., u nedjelju je obilježila 49. obljetnicu djelovanja. Proslava se već tradicionalno održava svake druge nedjelje u rujnu.

Prvu svetu pričest u HKM-u Bern primilo 19-ero mladih

Nakon dvije godine ograničenja zbog koronavirusa, u subotu je Hrvatskoj katoličkoj misiji Bern održana prva sveta pričest bez mjera. Sveti sakrament od misionara fra Gojka Zovka primilo je 19-ero mladih. Tijekom ove školske godine prvopričesnici su pohađali vjeronauk kod vjeroučiteljice Ruže Radoš, koja ih je pripremala za njihov poseban dan. Nakon svečanosti prve pričesti, druženje […]

Misno slavlje predvodio je fra Jozo Grbeš, provincijal hercegovačkih franjevaca, u koncelebraciji s misionarom fra Gojkom Zovkom.

Matej Grbeš

Svetoj misi prisustvovala je i časna sestra Edita Lukić koja je u Buenos Airesu već 44 godine. Časne sestre milosrdnice djeluju već desetljećima u Argentini i tamo su odgovorne za siromašne, škole i razne organizacije.

Matej Grbeš

Hrvati u Kantonu Bern slave svete mise u Bernu, Thunu, Interlakenu, Langenthalu, Bielu i Meiringenu. Na ovom svečanom danu svi vjernici okupili su se u Bernu. Nakon misnog slavlja zajedničko druženje nastavljeno je ispred crkve.

Uručen dar Hrvatske katoličke misije Bern

Sisački biskup Vlado Košić primio je jučer u Sisku voditelja Hrvatske katoličke misije Bern fra Gojka Zovka sa suradnikom Antom Ćorlukom i novinarom Vladom Ćuturom. Tom prigodom fra Gojko je uručio biskupu Košiću donaciju vjernika te misije za Caritas Sisačke biskupije i u potresu stradale crkve, javlja IKA. Biskup je zahvalio na daru te upoznao […]

Dodajmo na kraju kako je HKM Bern skupila donacije za časne sestre milosrdnice i njihov rad u Argentini.