Svete mise u šest gradova

Hrvatska katolička misija Bern obilježila svoj 48. rođendan

13. rujna 2021. u 9:22

Potrebno za čitanje: < 1 min

Matej Grbeš

Vijesti

FOTO: Matej Grbeš

Druga nedjelja u rujnu tradicionalno je rezervirana za proslavu dana Hrvatske katoličke misije u Bernu. Misija, koja je službeno osnovana 18. veljače 1973., tako je ove godine obilježila 48. obljetnicu djelovanja.

Uručen dar Hrvatske katoličke misije Bern

Sisački biskup Vlado Košić primio je jučer u Sisku voditelja Hrvatske katoličke misije Bern fra Gojka Zovka sa suradnikom Antom Ćorlukom i novinarom Vladom Ćuturom. Tom prigodom fra Gojko je uručio biskupu Košiću donaciju vjernika te misije za Caritas Sisačke biskupije i u potresu stradale crkve, javlja IKA. Biskup je zahvalio na daru te upoznao […]

Misno slavlje u crkvi svetog Trojstva predvodio je biskupski vikar baselske biskupije Georges Schwickerath, u koncelebraciji s misionarom fra Gojkom Zovkom i švicarskim benediktincem Markusom Bärom.

Matej Grbeš

Hrvati u Kantonu Bern svete mise slave u šest gradova, dok se na dan misije svi vjernici okupe na zajedničkom slavlju. Prema tradiciji, nakon svete mise nastavlja se druženje uz roštilj, glazbu i nastup folklornih skupina. Nažalost, ove godine dio tog programa zbog pandemije koronavirusa nije se mogao održati.

Matej Grbeš