Dolazi i nadbiskup Vinko Puljić

Hrvatska katolička misija Dublin uoči svog petog rođendana: To bi nam bio jako važan i snažan iskaz našeg zajedništva

21. listopada 2021. u 4:42

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Dublin

Hrvatska katolička misija Dublin ove godine slavi svoju petu godišnjicu postojanja. Budući da ne postoji službeni datum osnutka misije, kao rođendan se obilježava 17. prosinca 2016. jer je tada imenovan prvi voditelj ove hrvatske misije.

Radna akcija u HKM-u Dublin: Nadam se da ćemo se uskoro ponovno ovako družiti

Iz HKM-a Dublin javljaju o uređenju svoje župne kuće koja se nalazi uz crkvu St. Mary’s, a ista je ujedno i sjedište misije. “Neke dijelove, pošto su zahtjevniji, doveli smo skoro do pola puta prema njihovoj uporabljivosti i novom sjaju. Od srca hvala cijeloj ekipi! Hvala našem majstoru Borisu, kao i Tomislavu, Kruni i Marinu […]

“Iskreno, nije nam do brojke, nego prvenstveno do nas, žive zajednice (Crkve) u Irskoj koja se okuplja na euharistijska slavlja i tako neumorno radi na izgradnji zajedništva s Bogom, i međusobno. Želja nam je da se tih dana dogodi jedno veliko hodočašće svih naših članova u St. Mary’s”, rekao je vlč. Josip Levaković, voditelj misije.

Slavlje bi trajalo tri dana. Prva dva dana planirana je adventska duhovna obnova (petak 17. prosinca i subota 18. prosinca), dok bi trećeg dana, u nedjelju 19. prosinca u 12.45 sati, slavili središnje misno slavlje u St. Mary’s crkvi, na kojoj bi se zahvalili dosadašnjem dublinskom nadbiskupu koji je dopustio utemeljenje i djelovanje misije.

“Proglasili bismo sv. Majku Terezu iz Kalkute zaštitnicom misije i izložili na štovanje njezine relikvije prvog stupnja u novom relikvijaru”, otkrio je vlč. Levaković.

HKM Dublin

Nakon nedjeljnog misnog slavlja uslijedio bi domjenak u prostorima obližnje St. Christopher’s Primary School (Haddington Road).

“Želja nam je da tih dana u našu crkvu u Dublinu hodočastimo svi – baš svi članovi, svih zajednica u Irskoj. Ako se doista svi s time složimo i stvarno budemo ovdje, to bi nam bio jako važan i snažan iskaz našeg zajedništva”, istaknuo je voditelj HKM-a Dublin.

Hrvati u Dublinu zahvalni Vanji Vidakoviću na svemu što je napravio za njihovu župu

Na kraju nedjeljnog misnoga slavlja u Dublinu, hrvatska zajednica oprostila se od svog vrijednog suradnika Vanje Vidakovića koji uskoro odlazi iz Irske. “Našemu Vanji zahvalili smo na svemu dobrom učinjenom u našoj zajednici. Njemu i obitelji poželjeli smo puno uspjeha te obećali moliti i za obilje blagoslova u svemu što je pred njima”, javljaju iz […]

Dodajmo na kraju kako će tih dana s Hrvatima u Irskoj kao voditelj duhovne obnove i predsjedatelj nedjeljnog misnog slavlja biti Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.