Sjedište misije

Radna akcija u HKM-u Dublin: Nadam se da ćemo se uskoro ponovno ovako družiti

18. listopada 2021. u 16:15

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Dublin

Iz HKM-a Dublin javljaju o uređenju svoje župne kuće koja se nalazi uz crkvu St. Mary’s, a ista je ujedno i sjedište misije.

Evo kako su katoličke misije u Beču i Dublinu obilježile početak školske i akademske godine

Povodom početka nove školske i akademske godine, Hrvati u Beču i Dublinu prošlu nedjelju posvetili su učiteljima, roditeljima, studentima i učenicima. Fra Marko Vuković i fra Josip Sedlar iz Beča molili su da učenike, studente i učitelje prati Božja blizina i Njegov blagoslov, da dobri Bog štiti i jača sve članove odgojne zajednice te da […]

“Neke dijelove, pošto su zahtjevniji, doveli smo skoro do pola puta prema njihovoj uporabljivosti i novom sjaju. Od srca hvala cijeloj ekipi! Hvala našem majstoru Borisu, kao i Tomislavu, Kruni i Marinu koji su gotovo cijeli dan proveli u budućem uredu, pripremajući zidove za ličenje. Nije bilo lako”, ističu iz HKM-a Dublin.

“Hvala našoj Lidiji koja cijeli dan nije izlazila iz dvije prilično velike prostorije i tako ih je lijepo sredila! Njoj su se pridružile i Ana, Flavija, Mea… Kasnije nam se, nakon odrađene smjene na poslu, pridružila i naša Ira”, javlja vlč. Josip Levaković.

Hrvatska katolička misija Dublin odabrala tri obitelji: Svatko neka dade kako je srcem odlučio

Voditelj Hrvatske katoličke misije Dublin zahvalio se svojim vjernicima na prikupljanju novčane pomoći za obitelji stradale u potresu na Banovini i najavio sljedeće korake. “S. Smilja Čirko uputila nas je na adrese triju obitelji iz Petrinje: obitelj Herceg, obitelj Marković i obitelj Fran. Prvi put smo ih kontaktirali prije tjedan dana te smo iz prve […]

Iz misije se zahvaljuju Marku, Zoranu, Marku, Andreju i Vedranu koji su “izbacili tonu nepotrebnih stvari iz kuće i dvorišta te po prali stakla na ogromnim prozorima”.

“Hvala Davoru i Merici koji nisu bili s nama, no preuzeli su na sebe brigu oko uređenja (pranja i peglanja) zavjesa iz sjedišta naše misije. Hvala našoj Martini koja je još u petak navečer detaljno očistila cijelu kuhinju! I na kraju – hvala našoj gospođi Gabrijeli Akšamović koja je brinula o iću i piću. Vrhunski je to učinila! Svakako, hvala i Veroniki, Tomislavu, Ani… Oni su nas počastili domaćim slatkim i slanim proizvodima”, pišu iz HKM-a Dublin.

Iz misije javljaju kako im prošle subote ničega nije nedostajalo! Cijeli posao započeli su molitvom i zazvali Božju ruku pomoćnicu da bude s njima. Bilo im je lijepo zajedno…

Hrvati u Dublinu zahvalni Vanji Vidakoviću na svemu što je napravio za njihovu župu

Na kraju nedjeljnog misnoga slavlja u Dublinu, hrvatska zajednica oprostila se od svog vrijednog suradnika Vanje Vidakovića koji uskoro odlazi iz Irske. “Našemu Vanji zahvalili smo na svemu dobrom učinjenom u našoj zajednici. Njemu i obitelji poželjeli smo puno uspjeha te obećali moliti i za obilje blagoslova u svemu što je pred njima”, javljaju iz […]

“I kod obiteljskog stola i u radu… Nadam se da ćemo se uskoro ponovno ovako družiti i raditi”, piše u objavi koju potpisuje vlč. Josip Levaković.