FOTOGALERIJA

Hrvatska katolička misija Essen organizirala Potjeru

18. travnja 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Essen

Hrvatska katolička misija Essen u prošlu subotu bila je na izletu u Aachenu sa svojim prvopričesnicima i njihovim roditeljima.

Hrvati iz Essena pokazali veliku ljubav: Ponovno je proradilo široko hrvatsko srce

Hrvatska katolička misija Essen na nedjeljnim misama prikupljala je sredstva za stradale u nedavnom potresu u Siriji. Nakon što je župnik vlč. Ivan Cestar na župnim oglasima pozvao sve članove misije na nesebično darivanje, odaziv u ovoj zajedničkoj akciji bio je izvrstan… “Ponovno je proradilo široko hrvatsko srce. Pokazali smo svoju osjetljivost za potrebite te […]

“Dan je bio prelijep i kao naručen za ovu prigodu. Susret smo započeli zajedničkom molitvom u crkvi Hl. Kreuz, a zatim smo se razdvojili na sat vremena”, javljaju iz ove hrvatske misije u Njemačkoj.

Hrvatska katolička misija Essen

Uz susret s roditeljima, u crkvi je organiziran i razgovor s djecom. Poslijepodne su svi okupljeni sudjelovali u kvizu Potjera. Roditelji su igrali jedni protiv drugih, a župnik Ivan Cestar bio je lovac. Djecu i roditelje župnik nije uspio uloviti.

“Svaka čast roditeljima i djeci! Bilo je opušteno, zabavno i poučno. Nakon zahvale Bogu uputili smo se u središte grada na ručak u McDonald’s. Lijepo zajedništvo se nastavilo i tijekom ručka. Okrijepivši i osvježivši tijelo (bilo je 27 Celzijevih stupnjeva), obišli smo ahensku katedralu. Prava ljepotica! Puna detalja za otkriti i pogledati. Svi smo pobožno promatrali i divili se ovoj Božjoj kući s molitvama u srcu i na usnama”, napisali su iz HKM-a Essen.

Hrvati u Essenu proslavili Cvjetnicu

Svečanim misnim slavljima proteklog vikenda proslavljena je Cvjetnica u Hrvatskoj katoličkoj misiji Essen. Prema tradiciji, misnim slavljima prethodio je blagoslov maslinovih grančica… “Zajedno smo, kao i židovski narod nekada, klicali Isusu: ‘Hosana Davidovu sinu, blagoslovljen onaj koji dolazi u ime Gospodnje!’”, napisali su iz ove katoličke misije. Nakon uvodnih misnih obreda, uslijedilo je čitanje Muke […]

Iz misije zaključuju kako je ovo putovanje bilo pravi zgoditak te najavljuju nova.

Hrvatska katolička misija Essen
Hrvatska katolička misija Essen
Hrvatska katolička misija Essen