Dobivena dozvola

Hrvatska župa u Mississaugi traži pomoć za uređenje parkirališta

19. travnja 2021. u 3:50

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Župa Hrvatskih mučenika u Mississaugi

U Župi Hrvatskih mučenika u Mississaugi već duže vremena vidljiva je potreba za uređenjem parkirališta koje je u vrlo lošem stanju. Prije više od dvije godine zatraženo je dopuštenje od Nadbiskupije Toronto da se krene u taj projekt, no zbog početka pandemije preskočena je 2020. te je ponovno dobivena dozvola za izvođenje projekta.

Predstavljene četiri nove poštanske marke. Na jednoj od njih i istaknuti hrvatsko-američki matematičar

Hrvatska pošta predstavila je danas četiri nove prigodne poštanske marke iz serije „Znameniti Hrvati“, na kojima su prikazani: Ljiljana Molnar Talajić, William Feller, Tonko Maroević i Antun Mihanović. Autorica izdanja je Sabina Rešić, akademska slikarica i dizajnerica iz Zagreba. Marke su otisnute u nakladi od 50 tisuća primjeraka po motivu, a nominalna vrijednost je 3,30 […]

Parkiralište će prema postojećim propisima imati 175 mjesta, a za osobe s invaliditetom osigurano je 12 mjesta. Površina će u cijelosti biti osvijetljena, dok će sva parkirališna mjesta uredno označena. Prema mogućnostima, zasadit će se i nekoliko stabala (ili sadnica).

Do sada je napravljeno geodetsko snimanje cijelog prostora, izrađen je generalni plan uređenja, dogovoren je inženjerski nadzor ovlaštene kompanije i odrađeno je geotehničko istraživanje tla.

Sljedeći koraci u realiziranju projekta su: detaljni inženjerski nacrti, plan izvođenja radova, izbor izvođača radova i cijena troškova cijelog projekta.

Hrvati iz Amerike pomažu studentima u Hrvatskoj i BiH

Hrvatska školska zaklada dobrotvorna je organizacija koja je osnovana 1989. godine od nekolicine hrvatskih iseljenika, uvjerenih da je ulaganje u mlade temelj opstanka i razvitka njihove domovine. Već više od 25 godina, HŠZ bez prestanka pomaže hrvatskim studentima u ostvarenju njihova sna o visokom obrazovanju. Osnovna svrha Hrvatske školske zaklade jest prikupljanje i raspodjela financijskih […]

“Nadamo se da ćemo uskoro znati cijenu troškova radova i koliko još novca moramo prikupiti. Velika HVALA svima koji su već pomogli svojim prilogom i onima koji će to učiniti uskoro. Molimo za ovaj projekt zagovor sv. Josipa”, javljaju iz Župe Hrvatskih mučenika u Mississaugi.