Montreal

Hrvatski svećenici iz Kanade i domovine na susretu s vicerektorom Svjetskog svetišta sv. Josipa

23. lipnja 2023. u 15:53

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Župa BDMS

Mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa, vlč. Božidar Josip Tenšek, župnik Župe Hrvatskih mučenika u Mississaugi i fra Stipe Renić, voditelj Hrvatske katoličke misije u Montrealu, susreli su se u srijedu s Pere Bernardom Antoineom, vicerektorom Svjetskog svetišta sv. Josipa, odnosno Oratorija sv. Josipa u Montrealu u Kanadi.

U ovoj hrvatskoj katoličkoj misiji nalazi se kip sv. Nikole Tavelića visok čak četiri metra!

Krunicu Hrvata svega svijeta u subotu 3. lipnja moli Hrvatska katolička misija sv. Nikole Tavelića – Montreal koja se nalazi u kanadskoj provinciji Quebec. Prema broju stanovnika i ekonomskoj aktivnošću, Montreal je drugi grad po važnosti u Kanadi. U njemu živi oko milijun i 700 tisuća stanovnika (kao dva Zagreba), a na širem području čak […]

Tom prigodom mons. Sente uručio je ocu Antoineu repliku kipa svetog Josipa iz karlovačkog svetišta te ga kratko upoznao s njihovim pastoralnim i duhovnim aktivnostima. Istaknuo je da je u devedesetim godina prošlog stoljeća svetište svetog Josipa u Montrealu posjetio graditelj karlovačkog svetišta mons. Marijan Radanović te od tada redovito prate aktivnosti svjetskog Josipovog svetišta koje ih nadahnjuje za pastoralne aktivnosti u Hrvatskoj.

Hrvatskim hodočasnicima vicerektor Josipova ortorija u Montrealu uručio je medaljice sv. Josipa koje sadrže relikvije sv. Andrea Bassette, osnivača i graditelja ovog oratorija i svetišta.

Upoznajmo hrvatsku zajednicu u Mississaugi koja broji čak 1315 obitelji!

Dobro došli u šesti grad po veličini u Kanadi i treći u regiji Ontario. Prema podacima iz 2021. godine, Mississauga je dom više od 720 tisuća stanovnika, od koji se 37 posto izjasnilo kao katolici. U ovom relativno novom gradu, smještenom nedaleko od Toronta, djeluje i župa Hrvatskih mučenika, utemeljena 6. prosinca 1977. Budući da […]

Hrvatski svećenici posjetili su Svetište sv. Josipa u Montrealu s hrvatskim hodočasnicima iz Župe Presvetog Trojstva iz Oakvillea predvođenim don Ilijom Petkovićem. Oni su u u trodnevnom hodočašću još posjetili Baziliku u Sainte-Anne-de-Beaupréu, svetište svete Ane i svetište Naše Gospe u Cape u Trois Rivieres u Quebecu.