Hrvatska školska zaklada

Hrvatsko-američka organizacija pomaže studentima u domovini. Evo kako se možete prijaviti

6. ožujka 2022. u 9:56

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: croatianscholarship.org

Hrvatska školska zaklada, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje darovitih studenata u domovini, raspisala je natječaj za izbor novih stipendista na jednom od hrvatskih sveučilišta.

Dodijeljeno 10 stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika

S ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te jačeg povezivanja i suradnje s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske za akademsku godinu 2021./22. dodijelio je ukupno deset stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika. Stipendija se odnosi na Hrvatski internetski tečaj HiT-1 koji organizira Sveučilište […]

Stipendije mogu dobiti studenti koji ovog proljeća završavaju gimnaziju ili srednju školu u Hrvatskoj ili Bosni i Hercegovini te namjeravaju upisati prvu godinu preddiplomskog studija. Važni kriteriji prilikom odabira studenata bit će izvrsnost tijekom dosadašnjeg školovanja, imovinsko stanje te studij koji upisuje pojedini student.

Odabrani ovogodišnji studenti primat će godišnju stipendiju u iznosu od 2000 američkih dolara (dvaput godišnje doznačuje se tisuću američkih dolara). Stipendija može trajati do pet godina, uključujući tri godine preddiplomskog studija i dvije godine diplomskog studija.

Zainteresirani trebaju podnijeti prijavu s popratnom dokumentacijom upravi zaklade najkasnije do 15. svibnja ove godine. Prijavnicu i informacije o potrebnim dokumentima možete pronaći ovdje.

Objavljena konačna odluka o dodjeli stipendija

Temeljem provedenog Javnog natječaja za dodjelu stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske – za akademsku godinu 2020./2021., Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodjeljuje 100 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj i 400 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini. Na Javni natječaj, koji je bio raspisan od 21. prosinca […]

Hrvatska školska zaklada utemeljena je 1989. godine, a stipendira darovite studente u domovini od 1993. Do sada je – zahvaljujući materijalnoj potpori zaklade – diplomiralo nekoliko stotina studenata na različitim fakultetima koji danas pomažu razvoju svoje zemlje. Geslo zaklade je „Stvaranje lidera obrazovanjem“, a temeljna misija – pomoći Hrvatskoj ulažući u mlade i sposobne ljude koji će u budućnosti nositi njezin razvoj.