Lanac duhovne snage

Iz HKM-a Koblenz javljaju program za blagdan Svih svetih i pozivaju na susret mladih

30. listopada 2021. u 11:25

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Koblenz

Pred nama je blagdan Svih svetih i Dušni dan, vrijeme kada se na poseban način molimo za duše naših pokojnika. U Hrvatskoj katoličkoj misiji Koblenz sveta misa tim povodom bit će u ponedjeljak u 11.30 sati.

Sljedeći tjedan hrvatski svećenik dolazi u Cork

Od 1. do 5. studenoga 2021. godine vlč. Josip Levaković iz Dublina boravit će u hrvatskoj zajednici u Corku. Misno slavlje planirano je odmah za ponedjeljak u 19.30 sati, kada će biti svetkovina Svih svetih. Od 18.30 sati prilika je za ispovijed… “Ako bude potrebno, nastavljamo i nakon svete mise. Volio bih kada bismo od […]

“Niti ove godine zbog epidemije neće biti tradicionalne molitve i paljenja svijeća kod križa na glavnom groblju u Koblenzu”, javljaju iz ove hrvatske katoličke misije.

Umjesto toga, u ponedjeljak navečer, nakon što će se vjernici pomoliti na misama i upaliti svijeće, zajedno će izmoliti slavnu krunicu za duše preminulih…

“Ujedinimo se kao zajednica u molitvi krunice u svojim obiteljima za sve naše pokojne, uključujući i sve one za koje više nema tko moliti. Uključiti se može svatko od nas, tako da sam pred sobom i Bogom obeća da će od 1. studenog 2021. do 1. studenog 2022. svaki dan izmoliti jedan ‘Oče naš’, jednu ‘Zdravo Mariju’ i jedan ‘Slava Ocu’ na nakanu za duhovna zvanja i našeg bogoslova te jedanput u mjesecu prikazati svetu misu na nakanu za duhovna zvanja”, napominju iz HKM-a Koblenz.

Uključite se u ovaj lanac duhovne snage i budite jedna od karika duhovnog života svoje zajednice.

Susret mladih

Prvi službeni susret mladih nakon proljetne stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa i nakon redovite ljetne stanke, bit će organiziran danas u 19 sati u velikoj dvorani ispod crkve.

Hrvatska katolička misija Koblenz javlja sve detalje o hodočašću u Trier

Hrvatska katolička misija Koblenz hodočastit će 26. rujna 2021. u Trier, gdje sudjelovati na svečanoj proslavi 1600 godina smrti našeg sunarodnjaka sv. Jeronima. Autobus polazi u 6.30 sati ispred crkve sv. Franje; Koblenz Goldgrube; Overbergerplatz. U 9.30 sati je ulazak u katedralu, a u 10 sati svečana sv. misa nakon koje će možda uslijediti susret […]

“Dragi mladi, veselimo se konačno ponovnim vjeronaučnim susretima. Također, pozivamo sve zainteresirane (ovogodišnje krizmanike) koji još nisu aktivni u zajednici da nam se pridruže. Dragi mladi, ako i dalje želite upoznavati svoju vjeru i rasti u znanju o vjeri, družiti se sa svojim vršnjacima i biti dio jedne lijepe i pozitivne skupine, pridružite nam se. Čekamo vas danas ispred crkve”, pozivaju iz HKM-a Koblenz.