Online izdanje

Izišao novi broj Franjevačkog vjesnika – izdanje u znaku velikih obljetnica

20. prosinca 2020. u 17:38

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: PR

Dragi prijatelji,

Dijeleći s vama put, dijelimo i brigu za vas. Ovo vrijeme je mnoge iscrpilo, mnoge udaljilo, ali vjerujemo i mnoge približilo Kristu i vlastitoj duši.

Dobro došli na portal dijaspora.hr, mjesto daljina i dobrih ljudi

Dijaspora je riječ koja je prečesto označavala daljine, izgubljene ljude ili zabranjene živote. Ali dijaspora je zapravo knjiga života mnogih naraštaja na svim kontinentima. Knjiga imena, ideja, događaja i pokreta koji su ispisali najmoćnije stranice povijesti nekih drugih zemalja, ali i povijesti borbe za svoje ime. Naraštaji ljudi koji su došli iz daleke, velikom dijelom […]

Ovo je i vrijeme mistike, kada malo dublje gledamo i vidimo dalje. To vrijeme uvijek traži mudrost, mudrost prošlih vremena i mudrost naših iskustava.

Mi u ovom božićnom broju Vjesnika dijelimo s vama obje stvarnosti. Vraćamo se unatrag, obilježavamo 1600 godina od smrti velikog sv. Jeronima te 50. godišnjicu proglašenja svetim prvog hrvatskog sveca, sv. Nikole Tavelića, crpeći iz njihove mudrosti.

PR

U dva članka: jednom našeg vremena: govor o digitalizaciji, a drugom iz mudrosti 107. godišnje bake iz Irske, dijelimo s vama važnost i jednog i drugog.

Vijesti iz naše franjevačke zajednice, te vijesti iz naših župa, vjerujem da će vam učiniti ovo štivo zanimljivim.

Novo izdanje Franjevačkog vjesnika možete preuzeti na ovom linku…

Zahvalan za vas u ime svih nas,

Franjevački vjesnik
uredništvo