Upute

Izbori za članove Pastoralnog vijeća Hrvatske katoličke misije Würzburg

5. srpnja 2024. u 9:58

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Würzburg

Hrvatska katolička misija Würzburg poziva sve svoje vjernike na izbore za članove Pastoralnog vijeća. Birat će članove za pastoralne timove u Aschaffenburgu, Bad Mergentheimu i Würzburgu. Za Schweinfurt će birati delegata. Sva tri pastoralna tim i delegat zajedno će činiti Pastoralno vijeće Hrvatske katoličke misije Würzburg.

Izbori u Aschaffenburgu, Schweinfurtu i Würzburgu bit će na misama u nedjelju 21. srpnja 2024., a u Bad Mergentheimu u nedjelju 28. srpnja 2024. Biran može biti svatko tko je katolik i navršio je 16 godina. Glasovati mogu svi koji su katolici i navršili su 14 godina.

Novi krizmanici u HKM-u Würzburg: Nemojte zaboraviti jezik svojih roditelja

Polaganjem svojih ruku na 15-ero krizmanika u Hrvatskoj katoličkoj misiji Würzburg, msgr. Nikola Eterović, nuncij u Njemačkoj i nadbiskup, proslavio je sakrament potvrde s tamošnjim Hrvatima u crkvi St. Josef. Kroz svoju propovijed nadbiskup Eterović progovorio je o znakovima koji prate govor o Duhu Svetome poput vode, vatre, ljubavi i govor u jezicima… “Voda je […]

“Sljedeća dva tjedna na ulazu u crkvu bit će formulari na koje možete napisati imena osoba koje predlažete za pastoralni tim u svojem mjestu. Uz predloženo ime trebate napisati obrazloženje zašto predlažete tu osobu i kako ona može doprinijeti radu naše misije. Formulare s ispisanim prijedlozima predajte župniku”, javili su iz HKM-a Würzburg.