Do 25. srpnja 2021.

Izložba Hrvatska književnost i kulturna baština otvorena u Seulu

6. srpnja 2021. u 9:10

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: NSK

Izložba Hrvatska književnost i kulturna baština od srednjeg vijeka do modernog doba otvorena je 28. lipnja u Nacionalnoj knjižnici Koreje u Seulu. Brojni izlošci povezani s našom baštinom moći će se razgledati u glavnome gradu Republike Koreje do 25. srpnja 2021. godine.

Održan sastanak o funkcioniranju graničnih prijelaza između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Na graničnom prijelazu Nova Sela pored Metkovića, jučer je održan sastanak načelnika i gradonačelnika iz Zapadno-hercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije s predstavnicima institucija Republike Hrvatske. Tema susreta je funkcioniranja graničnih prijelaza s ciljem što jednostavnijeg prometa ljudi i roba između BiH i RH u nadolazećem razdoblju. Sudionici sastanka složili su se kako je interes obiju država […]

Glavnina izložbe utemeljena je na građi pristigloj iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a sastoji se od panoa izložbe Hrvatska glagoljica i faksimila glagoljaških kodeksa.

NSK

Osim građe koja je posuđena iz NSK, izložba se sastoji od sadržaja koje je ustupio Etnografski muzej, fotografija ruralnih dijelova Hrvatske koje je snimio Tošo Dabac, hrvatskih tradicijskih obrta i folklora u obliku narodnih nošnji, drvenih igrački, licitarskih srca i sl. te dijela povezanoga s književnošću, gdje su istaknuta djela koja su s hrvatskoga prevedena na korejski jezik, kao što su radovi Ivane Brlić Mažuranić, Mire Gavrana i Ive Andrića. Izložena su i djela korejskih autora koja su prevedena na hrvatski jezik.