Posebno iskustvo

Kakva senzacija! Niagarini slapovi i CN Tower u bojama hrvatske zastave

30. svibnja 2021. u 9:05

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Irena Ozimec

Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, Generalni konzulat u New Yorku organizirao je u subotu navečer po lokalnom vremenu osvjetljavanje američke strane Niagarinih slapova u bojama hrvatske zastave.

Spektakl je od 21 do 21:45 sati te ponovno od 22 do 22:25 sati uživo prenosio svjetski servis EarthCam, javlja Irena Ozimec.

Svečanosti su prisustvovali veleposlanik Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama Pjer Šimunović, gradonačelnik grada Niagara Falls Robert Restaino, vojni izaslanik Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama brigadni general Tomislav Galić, generalna konzulica Republike Hrvatske u Los Angelesu Renee Pea, generalna konzulica Republike Hrvatske u Chicagu Sanja Laković, župnik Hrvatske katoličke župe Majke Božje Bistričke u Lackawani u New Yorku vlč. Christopher Ćorić te brojni pripadnici hrvatske zajednice.

“Ovom inicijativom željeli smo na simboličan način obilježiti povezanost i strateško partnerstvo Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, od kulture, sporta i znanosti do vanjske politike, obrane i gospodarstva. Hrvatski iseljenici su posebno zaslužni u promicanju veza i suradnje između svoje domovine i zemlje u kojoj su pronašli svoj novi dom“, izjavio je generalni konzul Republike Hrvatske u New Yorku Nikica Kopačević.

Irena Ozimec

Ivan Grbešić iz Kanade piše kako je CN Tower, najviša turistička atrakcija u Torontu, također osvijetljen u bojama hrvatske zastave…

Ivan Grbešić

“Drago mi je što sam mogao podijeliti ovo posebno iskustvo sa svojom obitelji i s prijateljima, a posebno ove godine sa svojom mamom. Hvala Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Mississaugi na trudu. Živjela nam Hrvatska!”, napisao je Grbešić.