Lucia

Karlsruhe: Krštenje osmog djeteta u obitelji Raič

25. rujna 2023. u 8:23

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Bruno Vujević

U crkvi St. Michael u Karlsruheu u prošlu nedjelju krštena je malena Lucia, osmo dijete u obitelji Raič. Sam čin krštenja predvodio je don Ivo Nedić, voditelj Hrvatske katoličke misije Mittelbaden.

München: Velika sreća i krštenje osmog djeteta u obitelji Barišić

U Hrvatskoj katoličkoj župi München voditelj fra Petar Klapež predvodio je u subotu svečano misno slavlje tijekom kojega je krstio djevojčicu Sofiju, osmo dijete u obitelji Franje i Žane Ivane Barišić. Na početku mise župnik je izrekao pozdravne riječi krštenici, njezinim roditeljima, kumovima i svim prisutnima. U propovijedi je izrazio radost što župna zajednica, nadbiskupija […]

Supružnici Ivica (r. 1983.) i Marijana rođ. Sentić (r. 1985.) potječu iz maloga sela i župe Gradac pokraj Neuma u Bosni i Hercegovini. Tamo su se vjenčali 24. travnja 2004., a zatim su do 2016. živjeli u Neumu.

Suprug Ivica je 2015. došao najprije sam u Njemačku, a sljedeće godine mu se pridružila supruga Marijana i petero djece. U Njemačkoj su dobili još troje mališana. Njihova djeca su: Antonio (2005.), Mario (2005.), Roko (2009.), Antonia (2011.), Ivan (2015.), Tomas (2017.), Luka (2020.) i Lucia (2023.).

Bruno Vujević

Otac Ivica je samostalni privrednik, u Eggensteinu ima svoju automehaničarsku radionicu gdje radi uglavnom na dijagnostici automobila, a majka Marijana po zanimanju je krojačica, ali zbog 24-satnog rada kao majka trenutačno nije zaposlena.

Djeca rado pohađaju vjeronauk i roditelji se trude odgajati ih u vjeri. Veliki primjer u tome im pruža i Marijanin brat Danijel Sentić, bogoslov i član Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije, koji je trenutačno na studiju u Chicagu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Poziv Hrvatima iz Karlsruhea na školu folklora

Folklorna skupina FolkloriKA iz Karlsruhea obavještava sve zainteresirane polaznike kako će se upisi i prva plesna proba za novu sezonu održati u petak 22. rujna 2023. godine. Prva skupina na rasporedu je u 18.30 sati, a druga u 20 sati (stari članovi ne moraju se ponovno upisivati, mogu taj dan doći isključivo na prvu plesnu […]

“Malenoj Luciji, njezinim ponosnim roditeljima, braći i sestri želimo svaki Božji blagoslov u životu i radu”, javili su iz Hrvatske katoličke misije Mittelbaden.