Vjera u život

München: Velika sreća i krštenje osmog djeteta u obitelji Barišić

18. rujna 2023. u 10:46

Potrebno za čitanje: 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa München

U Hrvatskoj katoličkoj župi München voditelj fra Petar Klapež predvodio je u subotu svečano misno slavlje tijekom kojega je krstio djevojčicu Sofiju, osmo dijete u obitelji Franje i Žane Ivane Barišić.

U Njemačkoj kršteno dijete hrvatsko-kenijskog para

U crkvi St. Antonius u njemačkom Pforzheimu kršten je mali Leon Čorak, sin oca Ivana iz Požege i majke Sarah iz Kenije. Leona je u subotu krstio don Ivo Nedić, voditelj Hrvatske katoličke misije Mittelbaden. Otac je zaposlen kao sistemski administrator u Institutu za tehnologiju u Karlsruheu, a majka je laborantica u jednoj farmaceutskoj tvrtki […]

Na početku mise župnik je izrekao pozdravne riječi krštenici, njezinim roditeljima, kumovima i svim prisutnima. U propovijedi je izrazio radost što župna zajednica, nadbiskupija München Freising i Katolička Crkva dobivaju još jednu članicu. Osvrnuvši se na naviješteno Evanđelje, rekao je da krštenje istinski otvara vrata vječnog života jer se krštenjem ucjepljuje u Kristov život te tako postaje Božje dijete.

Nakon misnog slavlja sve prisutne obitelj Barišić pozvala je na svečani ručak u restoranu.

Hrvatska katolička župa München

Na misi su ministrirala braća i sestre male Sofije s djecom njihovih kumova, obitelji Šibenik, a liturgijsko pjevanje na misi predvodio je kum male Sofije Florijan Šibenik.

Roditelji male Sofije rođeni su u Münchenu, čiji su roditelji 70-ih godina prošlog stoljeća iz Šuice došli u taj njemački grad. Otac Franjo po zanimanju je inženjer, djelatnik u tvrtki BMW, dok je majka Ivana potpuno posvećena obitelji. Od njihove osmero djece pet je djevojčica i trojica dječaka. Franjo i Žana Ivana Barišić u braku su 16 godina.

Njemačka: Kršteno šesto dijete u obitelji Petran

Jučer je u crkvi svetog Ante u Pforzheimu tijekom svete mise kršten mali Gabrijel – šesto dijete u obitelji Petran. Misu i obred krštenja predvodio je don Ivo Nedić, voditelj Hrvatske katoličke misije Mittelbaden, oko oltara služilo je desetero ministranata s kojima je bio bogoslov Mario Majstorović, a tijekom mise pjevali su mladi iz zajednice […]

Franjo i Ivana aktivni su članovi župe. Franjo je predsjednik i župnog vijeća, dok sva njihova djeca sudjeluju u župnim aktivnostima. U obitelji se svaku večer moli Gospina krunica. I Ivana i Franjo potječu iz brojnih obitelji, stoga na neki način ne čudi ovakva vjera u život.