Zagreb

Konačna odluka o dodjeli 1154 stipendije Hrvatima izvan RH

6. lipnja 2023. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Temeljem raspisanog Javnog natječaja za dodjelu stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske za akademsku godinu 2022./2023., donesena je konačna Odluka o dodjeli stipendija.

Do sada najveći broj stipendija za jednu akademsku godinu

S ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja hrvatske kulture, očuvanja nacionalnog identiteta, promicanja zajedništva, suradnje kao i povratka iseljenih Hrvata i njihovih potomaka, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni poziv za dodjelu stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj. Mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici te prijatelji hrvatskoga […]

Dodijeljeno je sedam stipendija pripadnicima hrvatskog iseljeništva, 31 stipendija pripadnicima hrvatske nacionalne manjine, 262 stipendije pripadnicima hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i 854 stipendije pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske koji studiraju u Bosni i Hercegovini.

Visina stipendije u iznosu od 150 eura (1.130,18 kn) mjesečno dodjeljuje se dobitnicima za razdoblje od deset mjeseci u ukupnom iznosu od 1500 eura (11.301,75 kn) jednokratno.

Javnim natječajem bilo je propisano da se za akademsku godinu 2022./2023. dodjeljuje 1150 stipendija, od čega 300 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj (200 stipendija za pripadnike hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, 60 stipendija za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i 40 stipendija za pripadnike hrvatskog iseljeništva) i 850 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

Hrvati iz San Pedra uručili 12 stipendija učenicima deficitarnih zanimanja

Svečana dodjela 12 stipendija učenicima obrtničkih i deficitarnih zanimanja Dubrovačko-neretvanske županije za 2022./23. godinu održana je u petak u prostorijama DEŠE Dubrovnik. Ovogodišnji dobitnici su slastičari, frizeri, automehaničari, vodoinstalateri, kozmetičar i kuhar iz Dubrovnika, Dubrovačkog primorja, Konavala, Župe dubrovačke i Metkovića. Stipendija iznosi 1000 američkih dolara te se isplaćuje u šest rata. Svjesna važnosti ostanka […]

Na ovoj poveznici pogledajte popis dodijeljenih stipendija…