Maksim Oceania Tour

Maksim Mrvica dolazi na turneju u Australiju i Novi Zeland. Pjevat će u pet gradova

17. kolovoza 2022. u 9:21

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: PR

Nakon tri godine stanke zbog epidemije koronavirusa, poznati hrvatski glazbenik Maksim Mrvica dolazi na turneju u Australiju i Novi Zeland.

FOTOGALERIJA: Hrvatska zajednica u Australiji obilježila tri desetljeća međunarodnog priznanja RH

Hrvatska zajednica u Australiji organizirala je u Sydneyu 30. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i uspostave HRAU diplomatskih odnosa. Podršku svečanom obilježavanju dali su Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Australiji i Generalni konzulat RH u Sydneyu. Prisutnima su se obratili veleposlanica Betty Pavelich, generalni konzul Ivica Glasnović, kao i ministar u australskoj vladi Zdenko Matthew Seselja […]

Revolucionarni Maksim prepoznat je kao najprodavaniji crossover pijanist na svijetu. Prodao je više od četiri milijuna primjeraka svojih albuma u 57 zemalja, a ovog rujna vraća se koncertima.

Maksim je velikom upornošću ustrajao u svojoj glazbenoj karijeri i postao je jedan od najboljih svjetskih pijanista. Poznat je po svojim klasicima “Bumbarov let”, “Hrvatska rapsodija” i “Nemoguća misija” te je eksperimentirao s fuzijom glazbenih stilova. Dobitnik je brojnih nagrada, uključujući MTV glazbenu nagradu za najboljeg debitanta godine u Aziji.

Ovog rujna u turneju “2022 Maksim Oceania Tour” obići će pet gradova: Melbourne, Sydney, Brisbane, Perth i Auckland. Uz blistav audio-vizualni scenski efekt, Maksim će vam donijeti najbolju glazbu i scenske efekte!

Maksim Mrvica u Šibeniku je završio osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u klasi prof. Marije Sekso. Već kao devetogodišnjak počeo je javno nastupati, da bi s nepunih 12 godina svirao svoj prvi koncert s orkestrom. Inače, prezime Mrvica potječe sa šibenskog otoka Žirja.

Ovo je priča o nesretnoj Hrvatici koja je prije čak 150 godina nastupala u Americi i Australiji. Umrla je sama, u velikoj bijedi…

Buran život Eme Pukšec počeo je u Ogulinu 6. veljače 1834. Budući da je njezin otac Josip bio cijenjen i vrstan krajiški časnik, dobio je plemićku titulu i dodao svom prezimenu Murski. Ema je već kao dijete počela svirati pijano. Pjevanje je učila u Zagrebu, na bečkom konzervatoriju i u Parizu. Njezina prava pjevačka karijera […]

Nakon brojnih koncerata u rodnom gradu, 1993. godine upisao je Muzičku akademiju u Zagrebu te studirao u klasi prof. Vladimira Krpana, kod kojega je 1998. godine diplomirao s odličnim uspjehom. Iste godine upisao je jednogodišnji studij usavršavanja na Konzervatoriju Franz Liszt u Budimpešti u klasi prof. Lászla
Baranyaya.

Od ožujka 2000. godine usavršio se na konzervatoriju Alexander Skrjabin u Parizu u klasi prof. Igora Laszka. Nastupao je u svim većim hrvatskim gradovima te u Salzburgu i Beču (Austrija), Genevi (Švicarska), Budimpešti (Mađarska), Parizu (Francuska) i Sankt-Peterburgu (Rusija).

Uspješno je snimao za Hrvatski radio i Hrvatsku televiziju. Surađivao je s orkestrom Muzičke akademije u Zagrebu i sa Simfonijskim orkestrom HRT-a (Alan Buribaev). Dobitnik je nekoliko nagrada na domaćim i inozemnim pijanističkim natjecanjima, od kojih prve nagrade na Državnom natjecanju učenika glazbe u Zagrebu, Rektorove nagrade Sveučilišta grada Zagreba za akademsku godinu 1997./98., nagrade austrijskog Rotary kluba 1998. godine, prve nagrade na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Nicolai Rubinstein u Parizu 1999., te prve nagrade na pijanističkom natjecanju Portoise u Parizu 2001. Dobitnik je Diskografske nagrade Porin 2002. za najbolji album u kategoriji klasične glazbe.

Godine 2019. odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za glazbeni doprinos i promociji hrvatske glazbe. Godinu dana poslije, upoznao je poznatog estradnog skladatelja Tončija Huljića.

Nakon 30 godina vratila se iz Australije pa se zastidjela sebe: Gledaš tu mladost…

Gospođa Marija Šešelja čekala je svoju Hrvatsku više od 30 godina. Žena vrijedna Hrvatske, a Hrvatska nje. Pronicljiva, uporna, obrazovana, zaslužna za uvođenje hrvatskoga jezika u škole multikulturalne Canberre, za kvalitetu Hrvatskoga radio-sata, za stotine akcija, za pomoć Hrvatskoj… Bila je članica osnivačkog sabora Svjetskog hrvatskog kongresa, a nakon utemeljenja te važne organizacije Hrvata, postala […]

Godine 2003. godine snimio je svoj najuspješniji croossover album „The Piano Player“ koji je 2004. dobio zlatnu ploču u Maleziji, Kini i Indoneziji te platinum u Tajvanu, Singapuru i rodnoj Hrvatskoj, a u Hong Kongu čak i dvostruki platinum, gdje se album zadržao 12 tjedana na prvom mjestu na HMV International Pop Chartu, ističe se u priopćenju.