Sydney

FOTOGALERIJA: Hrvatska zajednica u Australiji obilježila tri desetljeća međunarodnog priznanja RH

8. ožujka 2022. u 8:49

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Klapa Samoana Vocal Ensemble

Hrvatska zajednica u Australiji organizirala je u Sydneyu 30. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i uspostave HRAU diplomatskih odnosa. Podršku svečanom obilježavanju dali su Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Australiji i Generalni konzulat RH u Sydneyu.

Tužna vijest iz Sydneya! Preminuo fra Vladimir Novak

U 79. godini života, 62. redovništva i 54. svećeništva, u Sydneyu je 20. veljače 2022. preminuo fra Vladimir Klement Novak. Rođen je 14. veljače 1943. godine u Mačkovcu pokraj Čakovca. U franjevačko sjemenište otišao je 15. kolovoza 1959. kada je obukao habit i dobio redovničko ime Klement. Završivši teološki fakultet 29. lipnja 1968. zaređen je […]

Prisutnima su se obratili veleposlanica Betty Pavelich, generalni konzul Ivica Glasnović, kao i ministar u australskoj vladi Zdenko Matthew Seselja koji svoje korijene vuče iz Hrvatske.

Svečanost je okupila velik broj Hrvata i osoba iz javnog i kulturnog života, a okupljenima se pridružila i Kolinda Grabar-Kitarović, bivša predsjednica Republike Hrvatske.

Također, obljetnica je svečano proslavljena i u Hrvatskom sportskom centru u Gold Coastu, u organizaciji Adriana Puljicha, člana Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH.