Sretan Uskrs

Milas: Vjera i nada neka i dalje krase hrvatski narod u cijelom svijetu

17. travnja 2022. u 0:18

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, uputio je uskrsnu čestitku Hrvatima u cijelom svijetu…

Uskrs nije kraj nego vrhunac života

Ljudski život je satkan od konstantnih promjena. Iz dana u dan se mijenjamo: rađamo se, rastemo, razvijamo svoje mišljenje, snivamo snove o našoj budućnosti, trudimo se ostvariti te iste snove. Dok nas ta životna dinamika nosi da idemo naprijed, naš duh također je potrebit promjene, a ona je uvijek bolna. Uskrs pred nas stavlja upravo […]

“Blagdan Kristova uskrsnuća nadahnuće je kršćanske vjere i pobjede života nad smrću. Uskrs u nama budi nadu. Tišina korizme, Veliki petak i sjećanje na križne puteve hrvatskog naroda, neka nam ostanu trajni podsjetnik na veličinu i žrtvu ljubavi, prema čovjeku i domovini.

Svjetlo uskrsnuća i zvuk uskrsnih zvona neka nam budu poticaj iskrene brige za obitelj i bližnje, za solidarnost i mir, za razumijevanje i povjerenje jednih u druge, a vjera i nada neka i dalje krase hrvatski narod u cijelome svijetu.

U ime Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i u svoje osobno ime, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs i uskršnje blagdane!”