Aktualno prijepodne

Ministar Grlić Radman o statusu ukidanja viza za SAD

20. siječnja 2021. u 11:36

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Grlić Radman na Aktualnom prijepodnevu Hrvatskog sabora govorio je o statusu ukidanja viza za hrvatske državljane koji putuju u Sjedinjene Američke Države te izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

Ovo su najnovija pravila za ulazak u Hrvatsku

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske. Odluka se primjenjuje do 31. siječnja 2021. godine. Putnici koji putuju u Republiku Hrvatsku iz jedne od država članica EU/EGP (bez obzira na državljanstvo) Putnicima koji dolaze neposredno iz država i/ili regija članica Europske unije, odnosno […]

“Uskoro očekujemo da državno tajništvo donese službeni podatak kako je Hrvatska ispunila taj zahtjev ispod 3 posto. Čuli smo neslužbeni podatak od 2,7 posto, što će omogućiti hrvatskim građanima turistički i poslovni odlazak u SAD”, rekao je Grlić Radman, dodavši kako je to već dulje vrijeme jedan od političkih prioriteta.

“Kao i sklapanje Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanju za koji su pregovori u tijeku i dobro napreduju. Zahvaljujući kontinuiranom i intenzivnom naporu nadležnih tijela vjerujemo da je Hrvatska nadomak ispunjenja oba cilja”, zaključio je ministar Grlić Radman.