Aktualno prijepodne

Ministar Grlić Radman o statusu ukidanja viza za SAD

20. siječnja 2021. u 11:36

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Grlić Radman na Aktualnom prijepodnevu Hrvatskog sabora govorio je o statusu ukidanja viza za hrvatske državljane koji putuju u Sjedinjene Američke Države te izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

Ovo su najnovija pravila za ulazak u Hrvatsku

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske. Odluka se primjenjuje do 31. siječnja 2021. godine. Putnici koji putuju u Republiku Hrvatsku iz jedne od država članica EU/EGP (bez obzira na državljanstvo) Putnicima koji dolaze neposredno iz država i/ili regija članica Europske unije, odnosno […]

“Uskoro očekujemo da državno tajništvo donese službeni podatak kako je Hrvatska ispunila taj zahtjev ispod 3 posto. Čuli smo neslužbeni podatak od 2,7 posto, što će omogućiti hrvatskim građanima turistički i poslovni odlazak u SAD”, rekao je Grlić Radman, dodavši kako je to već dulje vrijeme jedan od političkih prioriteta.

“Kao i sklapanje Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanju za koji su pregovori u tijeku i dobro napreduju. Zahvaljujući kontinuiranom i intenzivnom naporu nadležnih tijela vjerujemo da je Hrvatska nadomak ispunjenja oba cilja”, zaključio je ministar Grlić Radman.

Kako bi svojim korisnicima pružili što bolje korisničko iskustvo ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Više o kolačićima saznajte ovdje