vlč. Gabrijel Jukić

Misionar koji je preko kumstava povezao Tordince i Ugandu

3. kolovoza 2022. u 15:46

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: TU DJOS

Svećenik Vrhbosanske nadbiskupije i misionar u Ugandi vlč. Gabrijel Jukić u nedjelju je posjetio Župu Presvetog Trojstva u Tordincima.

Iz Etiopije se javio hrvatski misionar: Ovdje bjesni rat. Rezerve su presušile i pomoć izvana prestala je dolaziti

Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj prenijela su poziv misionara u Etiopiji don Josipa Solde na uključivanje u akciju pomoći u školovanja svećenika, piše IKA. Josip je priznao da je dobar dio života proveo u lutanju, i na tom putu često bi zatajio, izdao, uvrijedio Gospodina, ali i svoje bližnje. Međutim, kaže da umjesto da […]

Vlč. Jukić predslavio je nedjeljne mise u župnoj crkvi i filijali sv. Antuna Padovanskog u Antinu uz domaćeg župnika vlč. Josipa Erjavca. U prigodnim propovijedima spomenuo je iskustva svog života i djelovanja u Africi. Naglasio je koliko je potrebno čovjeku pomoći da upozna Boga te važnost vjere i molitve što vode prema mudrosti. Pred kraj mise bio je blagoslov vozača i vozila.

Župa Tordinici povezana je s Ugandom upravo preko vlč. Jukića, a 47-ero župljana su „kumovi“ djeci i mladima u Ugandi. U proljeće ove godine prikupljeno je 4700 eura koji su poslani vlč. Jukiću. Tom prilikom vjernici su prikupili 5200 kuna i 400 eura koji su mu predani.

Hrvatske misionarke s Haitija: Velika politička nestabilnost, prosvjedi, otmice, potres…

Na Haitiju misionarski djeluju sestre Služavke Malog Isusa s. Liberija Filipović i s. Ana Uložnik čiji osvrt na stanje u toj zemlji objavljen na portalu Nedjelja prenosimo u cijelosti… Još i danas živo se sjećamo potresa koji je 14. kolovoza u 8.30 (14.30 po europskom vremenu) pogodio Haiti. Bile smo kod kuće i spremale se […]

Vlč. Jukić zahvalio je vjernicima i župniku Erjavcu za srdačan doček i pomoć.