Veleposlanstvo RH u Austriji

Mjere se produljuju do 15. siječnja 2021.

16. prosinca 2020. u 15:58

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Mjere propisane Odlukom Stožera civilne zaštite o privremenoj zabrani i ograničavanja prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske od 1. prosinca 2020. produljuju se do 15. siječnja 2021.

Ovo morate znati ako idete na put

U nastavku donosimo najnoviji popis epidemioloških mjera kojih se putnici koji dolaze iz Republike Hrvatske moraju pridržavati prilikom prelaska državnih granica navedenih zemalja. Austrija U Austriji su uvedene stroge mjere ograničavanja javnih okupljanja i putovanja. Od 3. studenoga do 6. prosinca hoteli su zatvoreni za turiste. Granice nisu zatvorene, no dopuštena su putovanja samo u […]

Ulazak u Republiku bez PCR-testa moguć je samo za putnike iz država ili regija EU-a/ schengenskog prostora koje su prema evidenciji Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti ECDC na zelenoj listi.

Svi ostali putnici moraju pri ulasku u Hrvatsku predočiti negativni PCR- test, ne stariji od 48 sati ili obaviti PCR testiranje na SARS-CoV-2 u Hrvatskoj te do prispijeća testa ostati u samoizolaciji. Obveza testa vrijedi i za djecu, bez obzira na dob.

Postoje izuzeci od primjene Odluke kao što su radnici, studenti ili učenici koji svakodnevno putuju u inozemstvo pod uvjetom da u Republici Hrvatskoj ili izvan nje ne borave duže od 12 sati, radnici u sektoru prometa, prijevoznici, putnici u tranzitu, osobe koje putuju iz nužnih i neodgodivih obiteljskih ili poslovnih razloga, novinari, pacijenti, diplomati i osoblje međunarodnih organizacija.

Za sva ostala pitanja vezano uz izuzetke od primjene ove Odluke potrebno je kontaktirati Upravu za granice Ministarstva unutarnjih poslova na e-mail adresu: uzg.covid@mup.hr