Veliki dan

Nadbiskup Rajič krizmao 19-ero Hrvata u kanadskom Hamiltonu

29. veljače 2024. u 8:14

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ivana Dragičević

Po rukama nadbiskupa mons. Petra Rajiča, apostolskog nuncija u Litvi, Latviji i Estoniji, 19-ero krizmanika Hrvatske župe sv. Križa u Hamiltonu primilo je sakrament svete potvrde.

Krizmanici su prošli župnu katehetsku pripravu koju je vodila Ivanka Marinović, na čemu joj je zajednica zahvalna, budući da mladima prenosi znanja i usadi kvalitete bitne za vjernički rast svakoga čovjeka.

U svojoj homiliji nadbiskup Rajič dotaknuo je mnoge teme karakteristične za kontekst i izazove u kojima se nalaze mladi vjernici na pragu “kršćanske punoljetnosti”, posebice danas kada se bivanje aktivnim vjernikom kršćaninom sve više stigmatizira. Otac nadbiskup posebno je tu razložio sedam darova Duha Svetoga.

Ivana Dragičević

Mons. Rajič u poruci krizmanicima apostrofirao je: “Bog boravi u nama – srce čovjekovo, to je mjesto Božjega boravka, njegovo preferirano i povlašteno mjesto na kojemu on želi biti u nama. Ali, ne može biti u srcu koje je puno briga, grijeha, zlobe i nemira. Bog je onaj koji nas čisti od grijeha, koji nas oslobađa od ovisnosti i iz nas vadi srce kameno”.

Ivana Dragičević

Pozvao je također krizmanike i na dublje promišljanje svoje duše u ovom pokorničkom korizmenom vremenu.

“Htjeli bismo zahvaliti i susjednoj župi St. Eugene’s na čelu sa župnikom vlč. Kevinom Upendranom što su nam u vrlo kratkom roku i drage volje ustupili svoju crkvu za slavlje sakramenta svete potvrde, budući da je noć prije naša crkva zadobila značajna elektroinstalacijska oštećenja zbog teškog kvara na lokalnoj električnoj mreži”, javili su iz ove hrvatske župe u Kanadi.

Mislav Luci